Afbeelding

Vier uur durend estafetteconcert Lambertuskerk

Muziek 6 keer gelezen
VEGHEL – Met een gongslag start zondag stipt om 13.00 uur het estafetteconcert in de Veghelse Lambertuskerk. Vier uur lang wisselen verschillende muzikanten elkaar af, onafgebroken. Het concert wordt gehouden om geld in te zamelen voor de restauratie van het dak, maar ook vooral om te laten zien dat het gebouw voor iedereen open staat, gelovig of niet gelovig.

[image=259366]

“Het begon allemaal met het idee om een concert te organiseren met muzikanten die iets hebben of hadden met de Lambertuskerk. Het leek me leuk om vier uur aaneengesloten muziek te maken zonder enige onderbreking. Maar vier uur lang op een houten kerkbank zitten is niet zo prettig”, vertelt organisator Riek van Stratum lachend. Ze riep de hulp in van Marc Tooten, die meteen enthousiast was. Samen kwamen ze tot de conclusie dat het een estafetteconcert moest worden waar de laatste toon van de ene muzikant overgaat in de eerste noot van de volgende. Het concert bevat onder andere een driedelig pianospel van Schubert, maar ook uitvoeringen van het 9-koppige saxofoonensemble Saxperience, een duet tussen viool en piano en een lopend fluitconcert tussen dwarsfluitdocent en dwarsfluitleerlingen. “Het is de bedoeling dat de luisteraars in en uit lopen. Op het programma staat precies wie wanneer speelt. Zo kan iedereen zelf bepalen welk gedeelte interessant is en bepaal je zelf waar je gaat zitten. Het wordt een heel bijzonder inloopconcert en het vrijblijvende maakt dat het geen verplichte zit is van vier uur.”
Het concert is gratis toegankelijk, een vrije gift wordt op prijs gesteld. Het programma wordt bij binnenkomst uitgereikt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant