Afbeelding

Wilma Bierens beschermvrouwe Viva la Musica

Muziek 56 keer gelezen
UDEN - Wilma Bierens is de nieuwe beschermvrouwe van Viva la Musica Uden. Op muzikaal gebied heeft Wilma haar sporen ruimschoots verdiend. Zij is zangeres en heeft zij als soliste op veel professionele podia in binnen- en buitenland gestaan. Momenteel is zij als docente verbonden aan het Conservatorium in Tilburg waar zij jonge mensen opleidt tot klassiek zanger en acteur.

[image=259353]

In haar woonplaats Veghel organiseert Wilma diverse culturele evenementen. Zij stond aan de wieg van de Stichting Justitia Concerten Veghel, die als doel heeft kleinschalige kamermuzieksessies te organiseren. Het programma is ieder jaar weer heel afwisselend en origineel.
De nieuwe voorzitter van Viva la Musica is de Wilgard van Lee. Hij volgt de Herman Paalman op die 17 jaar voorzitter is geweest. Voor Wilgard van Lee is dit geen onbekende functie; ten tijde van de operavereniging in Veghel was hij daar ook voorzitter. Daarnaast is hij vicevoorzitter van LGSV en deed hij bestuurservaring op bij Literatuurlijk en bij Woonbelang Veghel. Viva la Musica hoopt op een lange en vruchtbare samenwerking met de nieuwe beschermvrouwe en de nieuwe voorzitter.

Requiem Verdi
Momenteel wordt door het koor druk gerepeteerd voor de uitvoering van het beroemde Requiem van Verdi. Voor deze gelegenheid wordt samengewerkt met het Orpheus Ensemble uit Dordrecht. Beide koren staan onder leiding van Ago Verdonschot, die zijn 25-jarig jubileum als dirigent viert. In Uden is het Requiem te beluisteren in de Petruskerk op zondag 6 oktober om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via : www.vivalamusica.nl, bij de leden of voor aanvang in het Parochiecentrum t.o. de kerk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant