Afbeelding

‘Leuk, morgen is er weer wat te doen’

Kunst en cultuur 54 keer gelezen
UDEN – Het is bijna herfstvakantie. Een week die lang kan duren, weet Marc Isphording. “Kinderen zijn binnen maar beperkt houdbaar. Op een bepaald moment moet je eruit. Maar ja, in de herfst regent het nog wel eens...” Dé oplossing heet Kunst & Cultuur Carrousel Uden. Elke dag is er wel iets leuks te doen.

[image=189795]

Het grote doel van de Kunst & Cultuur Carrousel Uden is om kinderen te laten zien wat voor leuke instellingen er allemaal zijn in Uden. “Mensen hebben natuurlijk hun loopje naar de bibliotheek of de Pul en het doel is ze dan ook door te leiden naar andere instellingen als Mik, Stuk, MRK, Markant of Theaterspoor. Er is zo veel leuks te doen op cultureel gebied.”
Boekenleggers knutselen, een rondleiding door het museum, een theatervoorstelling, een videoclip opnemen, schilderen, een kinderfilm, concert, workshop of een film, zelfs Markant doet mee ondanks de verbouwing. “Die houden een ‘sneak preview’; een rondleiding door het gebouw met bouwhelmen op.”
Het programma is gebundeld en te vinden op één website. “Dit zou zomaar een blijvertje kunnen worden”, meent Marc Isphording. “Al is het natuurlijk lastig om te beoordelen of het druk wordt door de gezamenlijkheid of dat het tóch wel druk zou zijn geworden, maar het kan nooit kwaad om in gezamenlijkheid op te treken en naar elkaar te verwijzen.” Misschien krijgt de Kunst & Cultuur Carrousel Uden volgend jaar een rode draad. “Wellicht iets met het Belgenjaar, maar laten we eerst eens kijken of we dit tot een succes kunnen maken.”

Zie ook www.kunstencultuurcarrousel.nl

[image=259350]

[image=190882]

[image=259351]

[image=259349]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant