Afbeelding

Geslaagde wodka proeverij in Volkel

Column 44 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83644]

Oh, kan een hond geen muziek maken? Duw hem dan ‘s een mondharmonica in zijn bek en hang ‘t beest bij meer dan 40 kilometer per uur uit het autoraampje, je zult zien er komt geluid uit! Wedden. En met spijbelen kun je best hoge punten halen, al moet je de letters p en j dan wel op hoge letterwaardes leggen, bij scrabble. Alles kan. Echt wel. Een nichtje van mij uit Oss is de afgelopen 3 jaar welgeteld 3 keer van baan veranderd, en dat zonder van baan te veranderen. Ze werkte namelijk bij Organon, en is zo, zonder problemen, hupla, een overname én een reorganisatie verder gestruikeld. Vandaar. Alles kan. Sla de krant er maar op na.

Het nieuwe kindercentrum het groene huis in Uden heeft een kas op de eerste verdieping, zo laat het Kliknieuws ons weten. En wat voor één!? Het is zo’n enorm gevaarte, waarschijnlijk gebouwd om de boekhouders ervan te weerhouden om er met de kas vandoor te gaan. Wat de kinderen daarvoor kopen weet ik niet, maar blijkbaar kan alles. De voorzitter van de Veghelse Vereniging voor Alleenstaanden blijkt al 18 jaar getrouwd. En de woordvoerster van de Vereniging voor Verlegen Mensen is al jaren stripteasedanseres in Huize Bianca te Velp. Geloof je het niet? Boek daar dan meteen een arrangementje pretkijken. Dan zul je zien dat het klopt.

Het meest onwaarschijnlijke bericht van deze week kwam uit Volkel, “of all places”. Ja, ik zeg het maar even in het Engels want daar schijnt namelijk nogal wat Amerikaans materiaal aanwezig te zijn. Nee, niet van kurk, maar het Volkels basismateriaal zou, zo beweren onze vrienden Lubbers en Van Agt, verarmd uranium bevatten. En wat blijkt nou … in het lokale gemeenschapshuis de Schakel is onlangs een Russische wodkaproeverij gehouden. Ja, je leest het goed. Een gezellig avondje wodka slempen, nota bene rechtstreeks uit Rusland! Juist, zo probeert het Kremlin dus toegang te krijgen tot ons verdedigingssysteem. Je voert ze eerst dronken … en dan snaaien we stiekem het hele wapendepot leeg, of wat ze ook maar van plan zijn. Afgelopen week hebben ze blijkbaar toch nog niet alle Volkelse kernwapens te pakken gekregen want 4 oktober organiseerden die stiekeme Kozakken nog snel een nieuwe proeverij, deze keer van Russische bieren. En vreemd genoeg, weer in Volkel! Cheers …ik bedoel, Nastrowja!

Een heerlijk proefweekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant