Afbeelding

Peelse kinderen maken taart voor varkens

Opmerkelijk 29 keer gelezen
ODILIAPEEL - Wil en Willeke van der Pol hebben een topfok varkenshouderij in Odiliapeel. Daar produceren ze moedervarkens met de allerbeste genetische eigenschappen. Hun varkens worden weer gekocht door andere varkenshouders die moedervarkens produceren voor zeugenhouderijen. Een speciaal beroep dat elke dag extra veel kennis, zorg en aandacht voor varkens vergt. Geen probleem voor Wil en Willeke van der Pol want zij vinden het heerlijk om voor levende dieren te zorgen.

[image=259031]

De kinderen van Wil en Willeke helpen ook al graag in de varkenshouderij. Daarom bakte Willeke dit weekend samen met haar zonen Tim (8), Koen (6) en Rob (5) een speciale taart voor Wereld Dierendag. Geen gewone taart, maar eentje die extra lekker is voor varkens. Het werd een taart die bestaat uit drie biscuitbodems, afgesmeerd met abrikozenjam, appelmoes en appelstroop. De taart werd vandaag door de familie, feestelijk geserveerd aan de biggen van 5 weken oud. Binnen 3 minuten was de hele taart weg. Zouden ze de appelstroop en de appelmoes wel hebben geproefd?
Willeke van de Pol maakte vandaag zelf deze foto’s in haar bedrijf. Vanwege de extra strenge hygiëne-eisen in hun topfokbedrijf kunnen ze nooit bezoekers van buitenaf toelaten in hun stallen. Met deze taart willen ze laten zien hoe varkens leven in hun bedrijf en dat er elke dag met passie voor hen wordt gezorgd.

[image=259032]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant