Afbeelding

Bernhoven op 17 in AD Ziekenhuis top 100

Gezondheid 71 keer gelezen
UDEN - Het Algemeen Dagblad presenteerde zaterdag de AD ziekenhuis top 100 2013. Bernhoven staat genoteerd op de 17e plaats. Vorig jaar stond Bernhoven op de 44ste plaats. "Fantastisch nieuws", aldus Johan van der Heide, voorzitter van de Raad van Bestuur. "Deze grote sprong voorwaarts, een positie in de top 25, weerspiegelt onze ambities voor goede patiëntenzorg. We zijn op de goede weg”. De resultaten betreffen 2012, het jaar van de NIAZ accreditatie. Wederom een bevestiging dat onze focus op kwaliteit en veiligheid zijn vruchten afwerpt.

[image=240195]

Op geleide van de wensen van de patiënten verbetert Bernhoven steeds verder de zorg en participeert ook in de relevante keurmerken om dit inzichtelijk te maken. Mieke Klerkx; “De NIAZ-accreditatie is hét kwaliteitscertficaat in de ziekenhuiszorg en geldt voor het hele ziekenhuis, in die zin is het wel een waarborg, een keurmerk dat patiënten zegt dat zij bij ons in vertrouwde handen zijn. Aan ons de opdracht dit voortdurend te blijven waarmaken, vanaf 2013 in het nieuwe ziekenhuisgebouw in Uden."

Verbeteringen 2012
In 2012 zijn er duidelijke verbeteringen gerealiseerd in de patiëntenzorg. Bijvoorbeeld de behandeling van onder andere de zorg na beroerte, screening en observatie van een delirium en de borstkankerzorg waarvoor Bernhoven wederom in 2013 het roze lintje van de Borstkanker Vereniging Nederland in ontvangst mocht nemen. Bij de behandeling van cataracten (staaroperaties door oogartsen) is een kwaliteitsverbetering bereikt doordat alle patiënten worden gebeld na behandeling. Met deze informatie wordt tevens de behandeling verbeterd indien nodig. Bernhoven investeert tevens in samenwerking met de 1e lijn. Een voorbeeld hiervan is de intakebespreking van nieuwe zwangeren in regio Noordoost Brabant tussen 1e lijn verloskundigen en gynaecologen van Bernhoven.
Ook in 2013 zijn nieuwe kwaliteitsprojecten opgestart en werkt Bernhoven aan het verbeteren van de transparantie. Patiënten kunnen op enkele poliklinieken direct na de afspraak via de ipad feedback geven, zodat het team hier meteen mee aan de slag kan. Dit zal in de loop van het jaar verder worden uitgebreid.

AD ziekenhuis top 100
De gegevens en criteria voor de AD Ziekenhuis Top 100 zijn geselecteerd op basis van normen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, verenigingen van medisch specialisten en medische commissies van project Zichtbare Zorg, waarin ziekenhuizen, patiënten, overheid en verzekeraars samenwerken. Voor een uitgebreide toelichting ga naar de website AD.nl/ ziekenhuistop100.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant