Afbeelding

Kwetternest opent aan Oude Udenseweg

Onderwijs 482 keer gelezen
UDEN - ’t Kwetternest, centrum voor vroeg behandeling voor kinderen met spraak/taalproblemen, opende dinsdag officieel haar nieuwe locatie aan de Oude Udenseweg in Uden. Door uitbreiding van het aantal groepen groeide ’t Kwetternest uit het gebouw van de Tandem, school voor speciaal basisonderwijs, en werd het noodzakelijk om een nieuw onderkomen te zoeken.

[image=258995]

Het gebouw aan de Oude Udenseweg biedt meer ruimte en meer mogelijkheden. Een aantal jonge kinderen uit de groepen verrichtten de officiële openingshandeling in aanwezigheid van hun broertjes, zusjes, ouders en teamleden.
’t Kwetternest startte in de Tandem in 2008 met één groep van 7 kinderen in de leeftijd tussen de 2 en 5 jaar. Ze hebben te maken hebben met ernstige spraaktaalproblemen. Al gauw begon een tweede groep en inmiddels is een derde groep gestart. In het nieuwe gebouw kunnen deze groepen gebruik maken van drie lichte behandelruimten die sfeervol ingericht zijn vergelijkbaar met een peuterspeelzaal. De kinderen kunnen nu ook lekker buiten spelen op een eigen speelplaats met bijzondere speelattributen die erop gericht zijn om communicatief uit te dagen. De extra derde groep biedt ruimte aan kinderen die behoefte hebben aan een kleinere groep en meer structuur of duidelijkheid in het dagritme nodig hebben.

Behandeling
Bij de kinderen in ’t Kwetternest is vastgesteld dat er een forse spraaktaalachterstand is die niet voortkomt uit een brede ontwikkelingsachterstand of verklaarbaar is vanuit een gehoorstoornis. Logopedische behandeling alleen blijkt niet voldoende. In een groep worden maximaal 8 peuters geplaatst en behandeld door tenminste twee, maar meestal drie pedagogisch medewerkers. Daarnaast worden de kinderen behandeld door logopedisten die zowel individueel als in groepen werken. Ouders worden bezocht door begeleiders die ondersteunen bij de opvoeding en bij de communicatie met hun kind. Ook een kinderfysiotherapeut en psycholoog maken deel uit van het behandelteam.
www.kwetternest-uden.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant