Afbeelding

GaZZerop gaat voor winst op kampioenschap

Muziek 3 keer gelezen
VEGHEL – “We gaan om te winnen en plezier te hebben”, vertelt Rik Driessen (18) van Feestbad GaZZerop. Komende zondag strijden zij op het Open Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten tegen twaalf andere dweilorkesten uit Nederland om de eerste prijs in de wacht te slepen.

[image=258930]

De feestband bestaat pas een dik jaar en het wordt dan ook de allereerste keer dat ze meedoen aan een wedstrijd. Eigenlijk zouden ze samen met een ander Veghels kapel, Dùbent, ten strijde trekken op het kampioenschap in Leidsenhage. Maar deze had een probleem met de bezetting. “Jammer”, vindt Driessen, “zij maken er altijd wel een mooi feestje van.” Maar dat mag de pret niet drukken. De band, bestaande uit jongens van 15 tot en met 18 jaar, willen samen de dienst uitmaken en kozen zelf de nummers die ze spelen. “We spelen vier keer een set van een kwartier, op verschillende plekken. Onze set bestaat onder andere uit Radar Love, Maja de Bij, Candy, VIB en onze knaller: de Gas erop medley!” Met dit laatste nummer moet de feestband de jury gaan overtuigen. “Het nummer is een medley van Factor 12 en heeft toevallig dezelfde naam als onze band. Als het dus met dit nummer niet lukt, dan lukt het met de andere nummers ook niet”, zegt Driessen lachend. “Nee hoor, het is echt een knaller, maar dat vind ik ook van het brassnummer VIB. We gaan er naar toe met de mentaliteit om te winnen maar de competitie bestaat uit kapellen die heel goed zijn en al wat langer spelen. Maar omdat wij nog jong zijn, brengen we wel wat unieks. We zullen wel zien.”
De bands worden beoordeeld door een professionele jury die let op zuiverheid, temposchommelingen, balans en nuances maar ook op repertoire, uitstraling, kleding en presentatie.

[image=254443]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant