Afbeelding

Metamorfose voor MCLF

Carnaval 23 keer gelezen
OSS – In carnavalskringen is 33 (3x11) een bijzonder getal. De 33e editie van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival (MCLF) op zaterdag 23 november gaat dan ook een bijzondere editie worden. Met onder andere een nieuwe locatie, een nieuwe categorie en een nieuwe jury wil de organisatie het carnavaleske feest een boost geven.

[image=258911]

Het MCLF werd, ondanks een uitstapje van enkele jaren, altijd gehouden in D’n Iemhof. Komende editie is ’t Oude Theater aan de Spoorlaan 58 de locatie. “Het werd tijd voor een nieuwe plek”, aldus Frank Mientjes van het organiserende PCS de Raauw Ossekar. “Dat kregen we ook van veel bezoekers te horen. De uitstraling bij ’t Oude Theater is leuker en knusser. En bovendien liggen we centraler en hopen we meer toeschouwers te verwelkomen.”

Warming-up
Nieuw bij het MCLF is ‘de opwarmer’, waarbij De Smartlappers voor de warming-up zorgen. Daarna is het traditioneel de beurt aan de deelnemers om hun originele lied met originele tekst ten gehore te brengen. Een andere eis is dat een kapel zorgt voor muzikale begeleiding. “We hopen dat er zeker tien tot twaalf deelnemers meedoen”, aldus Mientjes. “De zes beste liedjes gaan door naar de finale, waaruit de Osse carnavalskraker wordt gekozen. De zes liedjes komen uiteindelijk op een cd te staan.” Er is ook een nieuwe categorie in het leven geroepen: de Maaslandse Smaak-kraker. Ook deze winnaar komt op de cd. “Het gaat hier om een bestaand lied met een originele tekst. De lat ligt wat lager, want het is makkelijker om mee te doen. We hebben brieven geschreven naar onder andere deelnemers aan de Halfvastenoptocht, de Osse opera tot de honkbalvereniging. Een ideale gelegenheid om aan teambuilding te doen en samen een liedje te zingen. En we richten ons daarbij niet alleen op Oss, maar ook op inwoners van omliggende plaatsen.” De muzikale prestaties worden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury, die op korte termijn worden samengesteld. De avond wordt afgesloten met een dj.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich voor 12 oktober aanmelden via de website www.raauwossekar.nl. Voor 1 november wil de organisatie weten welk liedje wordt vertolkt.

[image=228498]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant