Afbeelding

Nog plek in nieuw Zuiderparkproject

Wonen 42 keer gelezen
UDEN - Een groep jonge mensen uit Uden is sinds november vorig jaar al bezig met een plan voor een nieuwbouwproject in in Velmolen-Oost. Daar heeft de gemeente Uden grond voor bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) beschikbaar. De naam van de opgerichte vereniging is ´Zuiderpark´en die staat met een stand op de Woonbeurs in de Vrije Teugel in Uden komende zaterdag.

[image=258880]

De locatie van het bouwproject is vlak bij het nieuw aangelegde park op Velmolen. De vereniging is druk bezig om al de woonwensen van de deelnemers te realiseren. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor belangstellenden.
Bij CPO worden de woningen ontworpen en vervolgens gebouwd door een groep particulieren. Tot en met de fase van definitief ontwerp werkt de kopersvereniging namens al haar leden aan een collectief plan; één en ander binnen gestelde stedenbouwkundige voorwaarden. Hierbij hebben alle deelnemers voortdurend inzicht en inspraak in de keuze van het bouwsysteem, de materialen, de afwerking en de kosten. In de fasen daarna hebben individuele kopers de gelegenheid zelf te beslissen over de indeling en afwerking van hun eigen woning. Samen met een ervaren projectleider gaat de vereniging de woningen bouwen.

Voordelen
CPO bouwen heeft meerdere voordelen: ideaal voor starters, lagere investeringskosten, woningen worden vrij op naam opgeleverd; besparing van 20 – 40 procent van de kosten in vergelijking met een reguliere nieuwbouwwoning; zelf woonwensen bepalen en door het samenwerken leren buurtgenoten elkaar al goed kennen.
Belangstellenden die een nieuwbouwwoning naar eigen wensen willen bouwen, kunnen zich aanmelden op www.bouwenineigenbeheer.nl of via de Kavelwinkel van de gemeente Uden. De vereniging is te bereiken via Facebook of via Nick Emons: cpo.zuiderpark@gmail.com
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant