Afbeelding

5G: Wie kan RKVV Keldonk stoppen?

Voetbal 36 keer gelezen
UDEN / OSS - RKVV Keldonk is ook na drie wedstrijden in de vijfde klasse G nog zonder puntenverlies. De Keldonkenaren walsten nu weer met 1-4 over een volstrekt kansloos ELI heen. Constantia verloor verrassend met 2-1 bij Vorstenbossche Boys terwijl WEC het goed blijft doen met een knappe zege in Loosbroek: 0-3.

ELI is van oudsher een club met standing maar RKVV Keldonk had daar maling aan. Het team van coach Rudy van den Ende was veruit de betere ploeg en liet de mannen uit Lieshout slechts figureren. Dusty van Wanrooij speelde een sterke wedstrijd en tekende de 0-1 aan waarna Mark van de Linden vanaf elf meter de score verdubbelde: 0-2. Een absolute beauty was de goal van Jan van de Akker die al solerend 0-3 op zijn naam kreeg. Vlak voor rust milderde ELI naar 1-3 maar ook na de pauze was Keldonk dominant aanwezig. Uiteindelijk was het Joost Antonides die de eindstand op 1-4 bepaalde.

Vorstenbossche Boys op karakter overeind
In Vorstenbosch komen er wat spelers terug van pittige blessures maar toch wist men op inzet het sterke Constantia te verslaan. De gastheren namen via een knappe goal van Marvin van Heeswijk een 1-0 voorsprong maar de bezoekers kwamen terug en zorgden met een fraaie knal van afstand weer voor 1-1. Na de pauze kraakte Vorstenbosch want bij enkele spelers is de conditie nog niet optimaal. Op karakter bleef de ploeg van coach Mario van Berkom op de been en men had het geluk dat het dominerende Constantia kansen miste. Het feest werd compleet toen in de slotminuut Noud Donkers ook nog eens naar 2-1 counterde.

FC De Rakt komt eraan
In Uden begint FC De Rakt eindelijk vorm te krijgen. Het was even passen en meten voor trainer Raymond Danse maar na weer een aantal wijzigingen stond er tegen DSV een aardig team in de wei. Guus van Kessel tekende terecht de 1-0 aan maar FC De Rakt verzuimde vervolgens door te drukken waarna DSV 1-1 kon maken. Daarna toonden de gastheren echter aan er voor te willen gaan door te willen vechten. Guus van Kessel maakte daarop de 2-1 maar toch kwam DSV via een dubieuze pingel weer langszij: 2-2. Invaller Mark Claare maakte vervolgens toch nog alles goed door met twee goals de winst voor FC De Rakt op te strijken: 4-2. Belangrijk aandeel in de Udense zege had ook de sterk keepende Bart Langenhuijzen.

Odiliapeel pakt drie belangrijke punten
Het was in Odiliapeel geen geweldige wedstrijd tussen twee nog puntloze teams. De gasten namen via Bart van Boxtel een voorsprong maar na storen van Hans Adam werd het weer gelijk: 1-1. Odiliapeel voetbalde wat beter dan Elsendorp maar toch had men een eigen goal van Hans de Bruijn nodig om op 2-1 te komen. Even later bediende Bram Habraken de goed vrij lopende topscorer Hans Adam die 3-1 maakte. De wedstrijd was daarmee gelopen maar toch werd het nog even spannend toen Roy van de Wetering 3-2 voor zijn rekening nam.

WEC domineert eerste helft en wint
In Loosbroek speelde WEC een sterke eerste helft. De gasten scoorden dan ook twee keer via Twan van Uden die de 0-2 vastlegde via een fraai boogballetje. Van Uden is de man maar eigenlijk is heel WEC dit jaar aardig bezig. Trainer Hugo van der Sande maakt duidelijk progressie met zijn team en dat is voor de trotse club uit Wijbosch en Eerde goed nieuws. Na de pauze ging WHV alle risico's nemen door man op man te gaan spelen. WEC kwam onder druk te staan maar capituleerde niet. Vlak voor tijd verhoogde Pieter van de Sangen nog naar 0-3. (WR)

[image=258250]

[image=258249]

Stand vijfde klasse G
1. Keldonk 3 -9
2. WEC 3 -7
3. Constantia 3 -6
4. Vorstenbossche Boys 3 -6
5. Nijnsel 2-4
6. WHV 3-4
7. Odiliapeel 3 -3
8. FC De Rakt 3 -3
9. DSV 2 -1
10. ELI 2 -1
11. Elsendorp 3 -0
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant