Afbeelding

Artshop, atelier en expositie onder één dak

Kunst en cultuur 58 keer gelezen
UDEN – Om de kunstzinnigen in Uden zoveel mogelijk te stimuleren, is er nu Stichting Kunstation Uden. Het is een centrum met drie functies in één. Wethouder van Cultuur Thijs Vonk opent zondag 29 september de expositieruimte, Artshop en het atelier aan de Prior van Milstraat.

[image=256860]

Het doel van de stichting is het stimuleren van kunstenaars in Uden en omgeving. “We stellen ons laagdrempelig op. Jong of oud, iedereen is welkom. Het lijkt ons juist leuk als een opa samen met zijn kleinkind langskomt!”, licht kunstenaar Jac Janssen toe.

Nieuw concept
Kunstation Uden komt voort uit Stichting Expositieruimte Ton Fleskens, maar heeft een geheel nieuw concept. Dat was volgens de organisatie hoognodig. “Wij nemen als stichting geen subsidie aan, dan moet je in deze tijd innovatief zijn. We bieden daarom meer dan alleen een expositieruimte. We hebben namelijk ook een Artshop en een atelier waarin we cursussen gaan geven”, benadrukt Marion de Goeij.

Artshop
“In de Artshop bieden we kunstenaars de kans om hun werken te verkopen”, vult collega Dolf de Mooy meteen aan. Leden van de stichting kunnen hun werk te koop aanbieden. “Het gaat om kleine kunstwerken die tussen de tien en honderdvijftig euro kosten. Voor 25 euro staat het kunstwerk in onze vitrine. Als het na drie maanden niet verkocht is, blijft het eigendom van de kunstenaar.” Het atelier biedt ruimte om cursussen aan te bieden. Men kan onder andere kiezen uit lessen perspectieftekenen, schilderen en keramiek.

Cursus
De cursussen duren vijf weken, daarna kunnen mensen zich opnieuw inschrijven als ze dat willen. “We kiezen er bewust voor om korte cursussen te geven. Een lange cursus die een schooljaar duurt is niet meer van deze tijd, daar willen mensen niet aan vastzitten. We zijn ook in schoolvakanties open, want we merken dat veel cursisten dat erg fijn vinden.”

Opening
Kunstation Uden, gelegen op Prior van Milstraat 119, opent 29 september om 15:30 uur voor het eerst haar deuren. Dan wordt ook de nieuwe website www.kunstationuden.nl gelanceerd. Vanaf die datum is Kunstation iedere donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur open.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant