Afbeelding

UDI'19 wil persoonlijke fouten uitbannen

Voetbal 14 keer gelezen
UDEN - UDI'19 maakte tegen SV Deurne een soort van déjà-vu mee. De afgelopen jaren verloren de Parkzichters namelijk heel vaak dit soort wedstrijden op eigen veld met pakweg 1-3. Voor aanvang van dit seizoen was er de hoop dat dit soort koude douches voortaan verleden tijd zouden zijn. Niets bleek dus afgelopen zondag weer minder waar.

Vorig seizoen speelde UDI'19 bij vlagen redelijk voetbal. Alleen bleek het team ook vaak onevenwichtig en niet slim genoeg. "Het vrijblijvende moet eruit", was een veel gehoorde opmerking van de technische staf. Het gevolg was dat aardige resultaten werden afgewisseld met onbegrijpelijke nederlagen op eigen veld tegen laagvliegers als Goes, SV Deurne en kwalitatief niet betere teams als Schijndel en Baronie. Dit beeld laat UDI'19 overigens al langer zien want dit fenomeen steekt al jaren de kop op. Het lijkt wel of de Parkzichters beter zijn op verplaatsing dan op het eigen knusse onderkomen.

[image=244166]

Weer mis
Dit jaar zou het anders gaan en, laten we wel wezen, de competitie is nog maar twee wedstrijden bezig dus misschien gaat dat ook nog wel gebeuren. Alleen ging het bij de eerste de beste, op papier te overziene, thuiswedstrijd weer meteen faliekant mis. Na de nipte 0-1 zege bij RKSV Nuenen werd er gerept van een nieuwe 'zakelijkheid', de Udenaren hadden dan wel niet zo geweldig gespeeld maar de punten waren binnen en zo zou het voortaan moeten gaan. Mooi hoefde niet meer, als er maar gewonnen werd. Een week later zou de bevestiging moeten volgen in het thuisduel met SV Deurne, een tegenstander die vorig seizoen twee keer heel 'lelijk' van de Parkzichters wist te winnen. Een ploeg die de eigen beperkingen kent en vooral speelt vanuit de reactie en de defensieve zekerheid hoog in het vaandel heeft staan. Hiervoor offert men in Deurne graag een extra aanvaller voor op. De verwachting was dat UDI'19 zich niet weer zou stoten aan deze Deurnese steen maar toch gebeurde het weer. De Udenaren begonnen nog sterk maar verzuimden te scoren waarna de gasten ineens wel toesloegen en daarmee zichzelf weer in een leunstoel hadden gewrongen.

Persoonlijke fouten
Vanaf dat moment speelde UDI'19 eigenlijk een verloren wedstrijd en werd het uiteindelijk 1-3. Achteraf analyserend was duidelijk te zien dat de drie goals van de gasten tot stand kwamen door drie grote persoonlijke fouten. Bij de eerste goal werd er dom balverlies geleden, bij de tweede geheel onnodig een strafschop weggegeven en de laatste treffer kon gemaakt worden omdat bij een corner ineens iemand helemaal vrij stond op de rand van 'de vijf meter'. De conclusie was dan ook dat men had 'verloren door persoonlijke fouten en van een tegenstander die simpelweg weigerde te voetballen.' "Wat een verschrikkelijk k..team is dat Deurne, je zou daar moeten spelen", riep men licht gefrustreerd vanaf de tribune. De gasten maalden er niet om en gingen gewoon vrolijk met drie punten naar huis. De laatste drie wedstrijden van de blauw-witten tegen UDI'19 leverden negen punten op. Toch iets om over na te denken voor de Parkzichters. Zondag kan echter eerherstel volgen want dan gaat UDI'19 op bezoek bij Dongen. Geen gemakkelijke wedstrijd, zeker niet, maar het voordeel is wel misschien dat de Udenaren......uit spelen. (Willy Rooyakkers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant