Afbeelding

Peer van den Oever overleden

Opmerkelijk 401 keer gelezen
UDEN - Peer van den Oever is gisteravond kort voor middernacht overleden. Hij was een bekend gezicht in Uden en ook in Nijmegen, want de fanatieke wandelaar doste zich tijdens de vierdaagse altijd bont en vrolijk uit en deelde onderweg graag kleinigheidjes uit aan kinderen.

[image=256208]

De laatste jaren vormde Peer samen met zijn vrouw Claartje, met wie hij in 1956 trouwde, een opvallend stel in Uden en omgeving. Claartje zat na een hersenbloeding in een rolstoel en Peer duwde haar vrolijk overal naar toe. De rolstoel, Peer en Claartje waren dan vaak mooi versierd, passend bij de evenementen of feestdagen. Claartje overleed afgelopen Koninginnedag. Peer had die dag de rolstoel al mooi oranje versierd en samen stonden ze op het punt om naar de Markt in het centrum van Uden te wandelen.

Compostella
Peer wandelde 19 keer de vierdaagse van Nijmegen en ook liep hij naar Santiago de Compostella. Energie had hij genoeg, na dertig jaar gewerkt te hebben bij de Mars, zo lachte hij, maar de laatste tijd was een wandeling naar het centrum van Uden al niet mogelijk zonder twintig keer te rusten. Peer kreeg namelijk in februari te horen dat hij kanker had en is daaraan ook overleden. Hij wordt woensdag om 12.00 uur gecremeerd in Uden en wie eerder al afscheid van hem wil nemen, is zondag tussen 12.00 en 12.45 uur welkom in het rouwcentrum van Christien Veldhoen aan de Linie 9 in Uden.

[image=167399]

[image=256209]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant