Afbeelding

Defensie boos op Brandpunt Reporter

Politiek 68 keer gelezen
VOLKEL - KRO Brandpunt Reporter is onjuist te werk gegaan. Dat stelt defensievoorlichter Maarten Hilbrandi in een interview met SkyLine FM. Hij heeft het over de aflevering die donderdagavond om 21.10 uur te zien is op Nederland 2. Het programma besteedt aandacht aan de geruchten over kernwapens op vliegbasis Volkel. Hilbrandi is boos dat de makers van Brandpunt Reporter verschillende politieke partijen hebben gesproken terwijl ze Defensie links lieten liggen. “Wij werken verder dan ook niet mee aan de publiciteit van het programma.”

[image=256161]

Geruchten
Er gaan de laatste maanden meerdere geruchten over kernwapens in Volkel. In juni liet voormalig premier Ruud Lubbers aan National Geographic weten dat er 22 Amerikaanse atoombommen in ondergrondse kluizen in Volkel verstopt liggen. Ook oudpremier Dries van Agt liet in juni aan het Radio1-programma Dit is de Dag doorschemeren dat er atoomwapens in Volkel zijn. “Ze liggen daar en het is van de zotte dat ze er nog altijd liggen.” Vliegtuigspotters lieten aan Brandpunt Reporter weten dat in juli drie keer een Amerikaanse C17 van de 62ste Airlift Wing op de vliegbasis landde. De 62ste Airlift Wing is gespecialiseerd in het transporteren van nucliare wapens.

Conflict
Vanavond is in Brandpunt te zien dat Nederland een conflict heeft met Amerika. Nederland wil dat de Verenigde Staten financieel aansprakelijk zijn wanneer er iets misgaat tijdens het transport van kernwapens. Volgens het programma heeft Nederland gedreigd de overvliegrechten van de Amerikaanse luchtmacht af te nemen als er geen overeenstemming komt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant