Afbeelding

Wassenberg: 'Niks mis met zakelijk winnen'

Voetbal 42 keer gelezen
UDEN - UDI'19 veroverde afgelopen zondag in Nuenen nog niet echt de harten van de aanwezige voetballiefhebbers maar won ondertussen wel met 0-1. Volgens spits Sam Wassenberg moet het spel nog beter maar is er niets mis met een soort van nieuwe zakelijkheid. "Nee, daar is zeker niets mis mee. Drie punten halen is nu het belangrijkste."

Aanvalsleider Sam Wassenberg zag goedkeurend aan dat de defensie van zijn ploeg goed stond. Wassenberg: "Ja, we gaven weinig tot niets weg. Organisatorisch zag het er goed uit. Aan de bal moeten er nog wat dingen beter afgestemd worden bij ons. De wisselwerking tussen Bart van Schijndel en mij kan nog beter bijvoorbeeld. Op de trainingen zijn we daar mee bezig en we praten ook veel met elkaar. Dat gaat echt wel goed komen." In Nuenen was er een momentje dat beide spelers elkaar bijna in de haren vlogen omdat ze elkaar in de weg liepen bij een teruggelegde bal. "Er zijn afspraken maar deze bal was net geen voorzet en ook geen echte inloper. Dat kun je zulke situaties krijgen en dan ontstaat zoiets. Kan gebeuren."

[image=253916]

Te diep
Al filosoferend over de aanvallende onmacht in Nuenen denkt de spits dat de vleugelspelers misschien iets moeten inzakken. "We stonden te vaak in een soort van 4-2-4 en dat is makkelijk te verdedigen. Het is beter om als vleugelspeler meer ruimte voor jezelf te creëren. Ook staan ze op het middenveld dan eigenlijk maar met twee man. Ach, we mogen niet ontevreden zijn gezien het feit dat we met deze opstelling nog amper hebben kunnen spelen vanwege blessures. We moeten zorgen dat we niet onnodig punten verliezen. Bij Nuenen is het op zich al niet makkelijk om te winnen want ik vond het geen slechte ploeg. Ze stonden verdedigend ook best ver terug. Zelf kreeg ik geen voorzetten maar kon ik gek genoeg wel een paar keer met een steekpass iemand anders bedienen."

Niet iedereen fit
Maar het liefste scoort hij natuurlijk zelf toch? "Ja, maar dat komt heus wel. Nogmaals, het is gewoon belangrijk dat we zakelijk blijven spelen en geen onnodige nederlagen oplopen. Zondag spelen we tegen Deurne en daar heeft UDI'19 vorig seizoen twee keer van verloren. Het is voor ons dus al flinke winst als we zondag van Deurne drie punten kunnen pakken. Ondanks dat Randy Hofmeijer, Rob Zegers en Matthias van Zanten nog steeds niet topfit zijn heb ik er wel vertrouwen in." Het genoemde trio trainde dinsdag niet maar in Uden wordt verwacht dat ze donderdag en vrijdag wel van de partij zullen zijn om zondag aan de aftrap te verschijnen. Sam Wassenberg is zelf zelden geblesseerd. "Nee, gelukkig niet. Heb alleen een keer iets gehad aan de meniscus maar normaal ben ik snel van pijntjes af. Als er iets is dan hang ik meteen aan de bel bij mijn schoonvader, die maakt we weer fit." Overigens zal SV Deurne het zondag waarschijnlijk ook zonder belangrijke spelers als Jan Kuipers en Harm van der Steen moeten doen. Stan Versleeuwen is geschorst.(Willy Rooyakkers)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant