Afbeelding

’t Heibosch is de tijd kwijt

Onderwijs 155 keer gelezen
VEGHEL – De kinderen van katholieke basisschool ‘t Heibosch staan maandagochtend in de rij bij het taartenbuffet in de lerarenkamer. “Met twee handen vasthouden!” roept de juffrouw tegen een leerling die bijna zijn papieren bordje laat vallen. De school bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een feestweek.

[image=255714]

De week opende maandagochtend met een verhaal uit het ‘Heiboschboek’ dat op het schoolplein werd voorgelezen door een viertal leerkrachten. “De hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar kwamen voorbij, maar op aanstaande donderdag staat een groot vraagteken in het boek!” vertelt Frank van de Nieuwenhuijzen, een van de leerkrachten uit de feestcommissie. “Toen kwamen er drie Minuutjes het schoolplein op. Het waren de hulpjes van Vadertje Tijd. ‘Waar is toch de tijd gebleven?’ riep een van de Minuutjes.” De leerlingen besloten de Minuutjes de rest van de week te helpen zoeken.
Het feest is begonnen en bij feest hoort taart. Groep voor groep lopen de kinderen naar het taartenbuffet in de lerarenkamer. Er was keuze uit abrikozenvlaai, een cake en een torenhoge, kleurrijk versierde slagroomtaart.

Zilveren jubileum
Vier medewerkers van het Heibosch vieren dit jaar ook hun zilveren jubileum. Riny de Ruijter, Christ van Diest, Era Nozza en Helma van der Leest werken er vanaf het begin al. De Ruijter: “Onze school is bijzonder omdat de collegialiteit zo groot is. Dat is te zien in zo’n feestweek want dan zijn we met zijn allen om 7.00 uur op school om voor te bereiden. Daar hoor je niemand over klagen.”
Donderdagavond sluiten de leerlingen van ‘t Heibosch de feestweek en het verhaal gezamenlijk af in de Blauwe Kei. Het is nog maar de vraag of de Minuutjes en de leerlingen van ’t Heibosch de tijd terugvinden…
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant