5G: Spectaculaire comeback RKVV Keldonk

Voetbal 103 keer gelezen
UDEN / OSS - Vorstenbossche Boys leek op rozen te zitten in het duel met RKVV Keldonk toen men na de pauze met 2-0 leidde. De gasten dachten hier echter anders over en sloegen genadeloos terug: 2-5. WHV begon de competitie met een klinkende zege op Elsendorp: 4-0. Thijs Lunenburg scoorde drie keer.

In Vorstenbosch domineerden de gasten uit Keldonk in de openingsfase maar naarmate de eerste helft vorderde kregen de gastheren enkele goede kansen. Het was uiteindelijk Gilbert Langenhuijzen die de thuisploeg op voorsprong zette: 1-0. Na de pauze maakte Wesley Dekkers uit een vrije trap 2-0 waarna de wedstrijd gelopen leek. Binnen een zucht kwam Keldonk via twee goals van Robin Knapp echter weer langszij. Knapp scoorde eerst via een fraaie volley en daarna mocht hij ondanks verwoede vlagsignalen doorgaan om de 2-2 binnen te werken. Keldonk kwam op stoom en maakte het via Dusty van Wanrooy, Rens van de Hurk en Jan van de Akker vakkundig af: 2-5.

DSV - WEC 1-1
WEC-trainer Hugo van der Sanden was teleurgesteld in zijn ploeg. Van der Sanden: "We hebben te weinig inzet en beleving getoond en daardoor onnodig twee punten weggegeven. We hadden van deze tegenstander gewoon moeten winnen." WEC-doelman Luuk Santegoeds raakte geblesseerd tijdens de warming-up maar moest toch de eerste vijf minuten keepen omdat zijn vervanger Geert van de Ven nog in de auto zat. Uiteindelijk groeide Van de Ven uit tot de held van de eerste helft want met prachtige reddingen zorgde hij ervoor dat DSV niet ver afstand nam van een dolend WEC. DSV kwam met 1-0 voor maar Toine van Uden zorgde vanaf de aftrap weer voor 1-1. Na de pauze speelde WEC wel goed maar werden er grote kansen gemist en had men pech met het raken van de paal. Van der Sanden: "Dit voelt als een nederlaag."

[image=255536]

FC De Rakt - Constantia 0-4
De gastheren kwamen op alle fronten tekort tegen een heersend Constantia. FC De Rakt-trainer Raymond Danse: "Constantia gaat denk ik meedoen om de titel. Maar aan de andere kant hebben wij ook te weinig gebracht. We verloren van de pakweg 300 duels er pakweg 290, dat kan niet." FC De Rakt miste een paar basisspelers en was gewoonweg een maatje te klein voor Constantia dat goed voetbalde en zelfs aardig positiespel tentoonspreidde: 0-4.

WHV - Elsendorp 4-0
In Loosbroek was Thijs Lunenburg de grote man door tegen Elsendorp liefst drie keer het net te vinden. Al vlug in de wedstrijd was hij succesvol nadat WHV sterk was begonnen en Elsendorp onder druk zette: 1-0. Na de pauze zakten de gastheren wat meer in, Elsendorp mocht meer het spel maken. Er ontstond zodoende ruimte aan de andere kant waar de gastheren dankbaar van profiteerden. Thijs Lunenburg scoorde nog twee keer terwijl ook Harold Lunenburg een doelpunt achter zijn naam kreeg: 4-0.

Odiliapeel - Nijnsel 1-4
Een valse start voor Odiliapeel dat redelijk aan de wedstrijd begon maar moest toezien dat Johan van der Pas van afstand de 0-1 maakte. Even later was het echter Dave de Vocht die weer gelijkmaakte: 1-1. Belangrijk was de 1-2 van Ruben Wetsen die net voor rust viel. Na de pauze kon Odiliapeel moeilijk een vuist maken al kreeg Hans Adam wel een kans op de gelijkmaker. Even later vielen de goals via Paul van der Rijt en Toby Verhoeven aan de andere kant: 1-4. Jesse Zwanenburg keepte namens Odiliapeel een sterke wedstrijd. (Willy Rooyakkers)