Afbeelding

3D: Margriet dapper naar punt in Boekel

Voetbal 71 keer gelezen
BOEKEL – Het zo gesloopte Margriet behaalde verdient een punt bij Boekel Sport. De thuisclub was voetballend beter, maar Margriet was slimmer. In de slotfase bij een 2-2 stand werd Ton van Zantvoort (doorgebroken speler) met rood naar de kant verwezen. Voor Margriet geen belemmering om via Gijs Bouwens op 2-3 te komen. Gelukkig voor Boekel Sport was Sjoerd Vogels alert en bepaalde de eindstand op 3-3.

Door: Peter Kuijpers

[image=255549]

De opening van de competitie is wellicht voor Boekel Sport op een teleurstelling uitgelopen. Het publiek rekende op winst tegen het Osse Margriet. Het team dat trainer Gaby Kuijpers dit jaar bijeen heeft moeten schrapen, heeft veel energie gekost. Leider Ronny Kocken: “Het zijn spelers uit het oude team, spelers uit het tweede team aangevuld met A-junioren." Boekel Sport is bijna onveranderd gebleven. Wel een nieuwe trainer: Ruud Vermeer is de opvolger van de naar Stiphout Vooruit vertrokken John Slabbers.

[image=255545][image=255546]

Sjoerd Vogels
Boekel Sport begon sterk tegen de gasten uit Oss. Al na acht minuten was het Boekel Sport-spits Sjoerd Vogels die zijn inzet rakelings langs zag gaan. Zes minuten later was het Tim Schuijers die pardoes de Margriet zestien inliep maar zijn inzet met moeite door keeper Danny de Natris gestopt zag. De wedstrijd kreeg meer glans en leefde op. Eindelijk in de achttiende minuut was het raak. Vogels rondde een voorzet van Schuijers doeltreffend af: 1-0. Nog in de euforie van deze treffer was het Joey Schuurmans die uit het niets fraai tegen scoorde. Toch kwam de 2-1 nog voor rust. Met dank aan grensrechter Polman, die zijn liefde voor de Boekelse club niet onder stoelen of banken stak. Een duidelijke uitbal van zijn club liet hij voor wat het was. Vervelend dat juist uit deze aanval Schuijers de 2-1 ruststand mocht aantekenen. Rechtsachter Rob Ooms van Margriet maakte zich behoorlijk boos over dit voorval maar kreeg bij scheidsrechter Wim Verstegen uit Uden geen gehoor. De Udenaar die een perfecte wedstrijd floot stond er te ver vanaf, maar aan zijn lichaamstaal was wel te zien dat hij daar van baalde. Overigens bleef ook de grensrechter van Margriet niet gevrijwaard van verwensingen. Vlagger Timmers lag ook met regelmaat onder Boekels vuur.

[image=255547]

Een droomwissel
Schuurmans die het predicaat ‘moeilijke jongen’ met zich meedraagt, is onder Kuijpers anders gaan spelen en zich bovendien goed gaan gedragen. De aanvoerdersband prijkt om zijn arm. De Margriet-trainer heeft hem na veel schuur en schaafwerk behoorlijk gevormd. Het voetbal hoef je Schuurmans niet te leren en dat zou later wel blijken. Bij Margriet bleef Aragon achter in de kleedkamer na rust. Zijn vervanger werd Luuk Haas. Boekel Sport liet het na rust afweten. De felheid was uit de ploeg. Dat zag ook trainer Ruud Vermeer die zich nadrukkelijk aan de lijn meldde. De 2-2 was een logisch gevolg. Een droomwissel van Kuijpers die de ingebrachte Haas fraai met een achterwaartse kopbal keeper Tijn van Lankveld kansloos liet: 2-2. Het werd wat hectischer, maar Verstegen liet de wedstrijd geen moment uit zijn handen glippen. In de 71ste minuut brak de ingevallen Ruud Donkers door, waarna Van Zantvoort hem met de hand af moest remmen toen hij alleen op De Natris dreigde af te lopen. Verstegen bleef niets anders over dan naar zijn rechterachterzak te grijpen en Van Zantvoort rood te tonen.

[image=255548]

Keihard voor geknokt
Margriet mag dan wellicht niet als een geoliede ploeg draaien, maar het toonde wel werklust en spirit. Ferhat Coskun (handige speler) stuurde Schuurmans weg. De Osse ‘Ciske de Rat’ ontdeed zich handig van wat Boekelse verdedigers en gaf vervolgens een perfecte voorzet op de ingelopen Gijs Bouwens die Margriet op voorsprong schoot: 2-3. Grensrechter Polman vlagde voor buitenspel. Wellicht had hij gelijk, maar de Boekelse grensrechter had al zijn ‘likes’ verspeeld bij Verstegen. Vermeer sloeg aan het wisselen haalde onder anderen zijn aangeslagen aanvoerder Jelle Bouwmans naar de kant. Boekel Sport zette aan voor een groot slotoffensief dat uiteindelijk rendeerde in een spitsendoelpunt van Vogels: 3-3. Een leuke wedstrijd met zes doelpunten eindigde in een te billijken gelijkspel. Trainer Ruud Vermeer was reëel: “Natuurlijk hadden wij het betere van het voetbal, maar om te winnen moet je scoren. Dat vergaten wij vandaag. Met de 3-3 kan ik leven als je kort voor tijd nog met 2-3 achterstaat. Ik kan de ploeg geen verwijt maken, iedereen heeft er keihard voor geknokt.”

[image=255550][image=255551][image=255552][image=255555][image=255556][image=255557]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant