Afbeelding

Team Lotte is klaar voor Pyreneeën Challenge

Opmerkelijk 127 keer gelezen
ZEELAND – De Zeelanders John Pluk, Frans Roelofs, Jos van de Ven, Ben van de Ven en Arno Beekmans doen voor de tweede keer mee aan de wielertocht Pyreneeën Challenge. Samen, verenigd in Team Lotte, zamelen ze geld in voor onderzoek naar medicijnen tegen een energiestofwisselingsziekte.

[image=255474]

De fietstocht vindt plaats van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 september. Zo’n 150 deelnemers fietsen dan de bekende Pyreneeën Cols uit de Tour de France. Vanaf april was Team Lotte al bezig met het trainen. Ze hebben extra tochten gereden met klimmetjes erin. In totaal hebben ze vanaf april zesduizend kilometer gefietst.
De 15-jarige dochter van John en Cora Pluk, Lotte, lijdt aan de ongeneeslijke energiestofwisselingsziekte. Ze is meervoudig gehandicapt, heeft epilepsie en is snel moe. Haar vooruitzichten zijn niet positief. Zeventig procent van deze kinderen wordt nooit volwassen worden.
Onderzoek naar een medicijn kost heel veel geld. De kans op een medicijn lijkt ondertussen reëel. Daarom gaan deze mannen hun passie voor fietsen combineren met de wens om iets te kunnen betekenen voor al deze kinderen die aan deze ziekte lijden.

Doneren kan via www.pyreneeenchallenge.nl. Team Lotte is te volgen via Facebook.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant