Afbeelding

Familie Van den Brand heeft niet de hoogste van Uden

Column 152 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=165263]

Afgelopen week ook zo genoten van de opwarming van de aarde? Nou, ik wel! Als dit het gevolg is, dan mag van mij het milieu nog wel verder aftakelen. Ach, al die bangmakerij ook. Nog even en sneeuwwitje wordt witje, en alleen mensen met roos hebben een witte kerst. Een ecoloog waarschuwde dat we binnenkort de ijsberen enkel nog in de dierentuin zullen zien. Mooi, dan verandert er dus niks. De opwarming van de aarde is inmiddels de oorzaak van 60 procent van de documentaires op televisie. Laten we potdomme blij zijn met deze hoge temperaturen. Normaal moet begin september je trui alweer een jas aan, en leg je er een extra deken op zodat je waterbed niet bevriest, maar dit jaar houdt het mooie weer maar niet op. Heerlijk, iedere dag zondag! In Oss weigerde de gemeente zelfs om bomen te gaan kappen ten faveure van al die aangeschafte zonnepanelen. Logisch, ga zelf na een half uurtje zonnen door je huis lopen! Je kamers zijn meteen 26 graden. Daar heb je geen paneel voor nodig. En in Uden is in deze tropische nazomer nog een verhit familiegevecht uitgebroken, met als inzet: wie heeft de langste (zonnebloem)? Op het moment dat ik dit schrijf is het een nek-aan-nek race tussen familie van den Brand (370 cm), familie de Groot (380 cm) en Michelle de Bakker (400 cm). Wie weet, kun je inmiddels vanaf Veghel zien, welke familie in Uden nú de langste heeft. Qua naam gok ik op familie de Groot.

Hoe erg kou kan zijn, heb ik afgelopen weekend gezien op de parkeerplaats van discotheek Lunenburg in Loosbroek. Daar hadden de boeren van ZLTO Bernheze me namelijk als VIP (Very Irritant Person) uitgenodigd om in hun fantastische drive-in bioscoop naar de film Nova Zembla te komen kijken. Vanuit de verwarmde cabine van een reusachtige combine, werden we gratis meegenomen naar de kille ontberingen van Willem Barentsz en zijn kornuiten. Op 3 september 1596 liepen deze ontdekkingsreizigers vast in de ijsschotsen bij de Noordkaap van Nova Zembla en dat was vreselijk. Wat kreeg ik een dorst van die barre ellende. Toen de eerste matroos werd aangevallen door een ijsbeer, hebben we meteen de alarmlichten van onze landbouwmachine aangezet. Een minuut later kwam er iemand van de ZLTO met een hele kruiwagen vol Bavariapils langs. Gered!

Een behouden weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant