Afbeelding

Brugklas bezig met ‘Ik in de kunst’

Onderwijs 49 keer gelezen
UDEN – ‘Ik in de kunst’, is de titel van de tentoonstelling die vandaag start in de ruimte van stichting C voor zevenhonderd leerlingen van de brugklassen van het Udens College, sector vmbo en havo/vwo.

[image=255223]

Zij maken kennis met hedendaagse kunstwerken die verschillende aspecten van het thema ‘Ik’ belichten. Een breed scala aan onderwerpen komt aan de orde zoals groeien, uiterlijk, denken, vrienden maken enzovoort. De verhalen achter de kunst worden in verband gebracht met aandacht voor de eigen ‘ik’. Welke rol spelen deze kunstwerken in het verkennen van de eigen identiteit? Deze vraag staat centraal bij het bezoek aan de tentoonstelling. Enerzijds komen de leerlingen in aanraking met de vorm en inhoud van de kunstwerken, anderzijds zijn er binnen het project aanknopingspunten om met elkaar na te denken over zelfkennis, gedachten, gevoelens en gezondheid.
Meervoudige intelligentie is een begrip geworden in het onderwijs. Een kunstontmoeting kan uiteenlopende werelden openen bij de beschouwer. Het educatieve materiaal bij deze tentoonstelling biedt de leerlingen ruime mogelijkheden om die diverse intelligenties aan bod te laten komen.
Met ‘Ik in de kunst’ wil stichting C de leerlingen een leuke, leerzame ervaring bieden die hen laat uitkijken naar volgende culturele evenementen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant