Afbeelding

JCV: Het verhaal in de muziek

Muziek 41 keer gelezen
VEGHEL – Het nieuwe jaarprogramma van Justitia Concerten Veghel heeft als thema ‘Het verhaal in de muziek’. De drie pijlers zijn: muziek, informatie en ontmoeting. Het seizoen opent op 27 oktober met het duo Scheffers en Elias.

[image=255033]

Het programma bestaat uit een gevarieerd muzikaal aanbod, waarbij alle concerten verhalend worden toegelicht. Er treden zowel professionele musici op als geschoolde amateurs onder leiding van een professionele dirigent en zangstudenten in opleiding. De eerste drie concerten zijn in de Protestantse kerk aan de Hoofdstraat 53, in Veghel.
JCV gaat, ondanks de recessie en daardoor een teruglopend aantal bezoekers, door met het programmeren van mooie, kwalitatief hoogstaande concerten.
Musici geven bij elk JCV-concert een toelichting op de uitgevoerde werken. JCV belooft daarmee een mooie muzikale reeks, gebaseerd op drie pijlers van Justitia Concerten Veghel: muziek, informatie en ontmoeting.
Het openingsconcert is op 27 oktober met het duo Scheffers (viool) en Elias (gitaar). Izhar Elias heeft een verhalende, poëtische stijl en treedt wereldwijd op. Quirine Scheffers is een gewaardeerd violist en coach van jonge talenten; zij is vaak te gast op diverse internationale festivals. Het Kerstconcert op 15 december wordt uitgevoerd door het regionale kamerkoor Mi Canto onder leiding van Enrico van Schaik. Op 30 maart geeft zangeres Wilma Bierens een masterclass aan studenten van Fontys Conservatorium Tilburg. Zondag 22 juni is er een verrassingsconcert in de kantoortuin van Bierens Incasso Advocaten.
Meer informatie over abonnementsmogelijkheden, reserveren en toegangsprijzen staat op www.justitiaconcertenveghel.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant