Afbeelding

Maydien gaat feest van PopOss maken

Kunst en cultuur 51 keer gelezen
OSS – Het optreden op PopOss is voor Maydien de tweede keer dat hij voor zijn thuispubliek op kan treden. De Ossenaar zorgt met zijn muziek voor de nodige variatie tussen het rockgeweld in het Jan Cunenpark.

[image=254924]

“Ik ken PopOss van vroeger. Zelf heb ik er veel rondgelopen. En voor mij is het de tweede keer dat ik in Oss op kan treden. Leuk om te laten zien hoe ik verder ben gegaan.” Maydien heeft in de twee jaar dat hij nu actief bezig is met het maken en uitbrengen van muziek flinke stappen gemaakt. Zo mocht hij op 2 juli de aftershow verzorgen van de Amerikaanse superster Frank Ocean in de Heineken Music Hall (HMH) in Amsterdam. “Dat was een hoogtepunt voor mij. En twee weken later stond ik in de Amsterdam ArenA met het South East Jazz Festival. Dat zijn de mooie dingen.” En dat terwijl hij eerst nog twijfelde om zich serieus bezig te houden met muziek. “Ja, klopt. Maar uiteindelijk hebben mensen me overgehaald om het toch te doen. En ik heb er zeker geen spijt van gehad.” Van de HMH naar de kiosk van het Jan Cunenpark is maar een klein stapje natuurlijk, zeggen we grappend tegen Maydien. Lachend: “Nou, voor mij maakt dat geen verschil hoor. Ik vind het al mooi om voor bekenden op te mogen treden.”

Stijl
De stijl van Maydien is niet in een hokje te stoppen. Gelukkig, volgens Maydien. “Het is meer een totaalpakketje. En de reacties van het publiek zijn leuk. Je ziet ze denken van: ‘Dit is vet, maar wat is het precies?’. Ook voor mij is het nog proeven, maar dat experimenteren is wel leuk.” Op PopOss hoopt Maydien de mensen in beweging te laten komen. “Ik ga de boel laten swingen. En het is misschien wel fijn om van stijl te switchen op zo’n festival. Dat tussen de rockmuziek ik even voor iets anders zorg. We gaan er in ieder geval een feest van maken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant