Afbeelding

Van der Sloot: 'Kapitein op het schip nodig'

Voetbal 56 keer gelezen
OSS – Voor de spelersgroep was het vertrek van trainer Anton Janssen naar NEC niet verrassend, volgens aanvoerder Marcel van der Sloot. Nu is het zaak voor FC Oss om een goede vervanger te vinden. “We hoeven niet te zoeken naar iets anders dan de vorige trainer.”

[image=240351]

De afgelopen weken kreeg de spelersgroep al de nodige berichten over een mogelijk vertrek van Janssen naar NEC. Zodoende waren ze niet verrast toen de trainer definitief vertrok. “Zelf heeft hij nooit iets laten merken van een mogelijk vertrek, daardoor konden we ons ook focussen op de wedstrijd tegen Fortuna. Maar wij kregen ook dingen te horen van buitenaf, dus uiteindelijk was het geen grote verrassing toen hij daadwerkelijk vertrok.” De aanvoerder is blij voor zijn oude trainer. “Het was te verwachten dat hij ooit naar NEC zou gaan. Voor hem is het heel mooi dat hij daar nu trainer is, maar voor FC Oss komt het niet goed uit. We hebben de voorbereiding goed afgesloten en zijn net begonnen in de competitie. Maar niemand is onvervangbaar. En moet FC Oss hem ten koste van alles aan zijn contract houden? Mensen moeten niet vergeten dat hij graag wilde gaan natuurlijk.” Tot er een nieuwe trainer is gevonden, staat Klaas Wels voor de ploeg. Van der Sloot heeft als aanvoerder vertrouwen in de interim-trainer. “Wat mij betreft mag hij gewoon het seizoen afmaken, maar hij heeft geen papieren hè. Hij heeft onder Dirk Heesen en Janssen al de nodige ervaring op kunnen doen. Daarnaast is hij trainer van hoofdklasser Deurne, dus het is niet alsof FC Oss zomaar iemand voor de groep heeft gezet. En we kennen hem natuurlijk al een lange tijd. Klaas staat op een goede manier voor de groep en het is een goede trainer.”

[image=241878]

Kapitein op het schip
Nu gaat FC Oss op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke. Van der Sloot verwacht dat de spelers daar ook in worden gekend. “De vorige keer was dat ook het geval, toen mochten wij als groep ook meedenken. Het hoeft ook niet ingewikkeld zijn. Wat mij betreft hoeven we niet naar een ander soort trainer te zoeken. Anton vulde het heel goed in. Ook nu hebben we weer een trainer nodig die met zijn hele ziel en zaligheid voor de groep staat. En ook iemand die weet wat voor club dit is en welke spelers er hier rondlopen. Bij RBC en FC Dordrecht heb ik zo’n situatie ook meegemaakt. Toen kwamen er veel sollicitatiebrieven binnen. Voor de clubleiding de taak om daar de mensen uit te pikken die willen sollicteren, in plaats van te moeten solliciteren.” Wel ziet de aanvoerder graag dat de zoektocht niet al te lang duurt. “Natuurlijk moet FC Oss zorgvuldig zijn. Maar hoe je het ook wendt of keert; we hebben een kapitein op het schip nodig.”

[image=249046]

Sparta
Zonder die kapitein gaat FC Oss vrijdag op bezoek in Rotterdam bij Sparta. Vorig seizoen werd er met 5-1 verloren. “Maar vergis je niet, anders dan de uitslag doet vermoeden, hebben we daar goed gespeeld. Toen kwamen we heel snel achter, nu moeten we zorgen dat we de 0 langer houden en zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven. Bij Sparta is er wat druk, heb ik begrepen, en als wij spelen zoals tegen Jong Ajax en Fortuna Sittard, dan zie ik ons een goed resultaat halen.” De ploeg gaat zonder Danny van den Meiracker op reis naar Rotterdam, aangezien hij eerder deze week zijn voorste kruisband afscheurde en zes tot negen maanden uitgeschakeld is. “Het is voor Danny afschuwelijk. Ik heb hem de afgelopen maanden leren kennen als een fijn en gedreven persoon. Hij wilde hier graag grote stappen maken voor de toekomst. Dit gun je niemand.”

[image=253289]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant