Afbeelding

Gouden paar Elly en Zoni Weisz

Algemeen 1.106 keer gelezen
UDEN - Elly en Zoni Weisz waren gisteren precies 50 jaar getrouwd. Ze trouwden in Amsterdam waar ze elkaar hebben leren kennen in nachtclub The Blue Note in Amsterdam. Samen hebben zij ongeveer 30 jaar een bloemenwinkel en een tentoonstellings- en evenementenbedrijf in bloemen gerund. Elly stond voornamelijk in de winkel en Zoni reisde heel de wereld af om de Nederlandse bloemen te promoten.

[image=254917]

Ze hebben samen veel bijzondere momenten meegemaakt. Zo waren zij onder andere verantwoordelijk voor de bloemversieringen bij de kroning van Koningin Beatrix, de bruiloft van prins Constantijn en prinses Laurentien en als laatste hoogtepunt de bruiloft van prins Willem-Alexander en prinses Maxima.
In 1992 hebben ze de winkel verkocht en na de bruiloft van Willem-Alexander en Maxima in 2002 zijn ze ook gestopt met de andere werkzaamheden in de bloemen.
Maar ze zijn niet stil gaan zitten achter de geraniums. Tot op de dag van vandaag zijn ze druk met vrijwilligerswerk door heel Europa; onder andere met het geven van voorlichting om discriminatie en racisme te bestrijden en met het opkomen voor mensenrechten.
In 2009 zijn Elly en Zoni verhuisd vanuit het westen naar het Brabantse Uden. Zij voelen zich rijk met hun twee kinderen en vier kleinkinderen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant