Afbeelding

Rijnsburgse Boys blaast sprookje Volkel uit

Voetbal 77 keer gelezen
VOLKEL – Zaterdag Topklasser Rijnsburgse Boys blies het bekersprookje van vierdeklasser Volkel simpel uit. Het team van trainer Niek Oosterlee won zonder veel zweet met 3-0 van laagvlieger Volkel. De elf van trainer William van der Steen hielden zich dapper en probeerden te voetballen, maar konden niet voorkomen dat Ignacio en twee maal Van Eeuwijk de bezoekers een 0-3 winst bezorgden.

Door: Peter Kuijpers

[image=254908]

Ruim 800 toeschouwers omringden het mooie kunstgrasveld van Volkel. Het was gezellig druk. De club verdient een compliment voor de perfecte organisatie. Mannen in lichtgevende hesjes met een heuse perschef voor het aanwezige journaille. Het verschil in kracht en snelheid was vanaf acquit merkbaar aan de Eeuwsels. Volkel probeerde het te belopen, maar het vergde bergen met energie. Het dankte de onzorgvuldigheid van de aanvallers Ignacio en Sardar en de keepersklasse van Tomek Kuijpers dat de 0-1 pas in de 25e minuut viel. Raily Ignacio stond aan het einde van een vlekkeloze combinatie en rondde af. Het had vlak voor rust nog 0-2 kunnen worden nadat wervelwind Marvin Wijks Rob van der Zanden weer eens dolde, maar zag zijn voorzet door Sardar overgeschoten.

[image=254910]

Van der Steen
Na rust was de eerste kans voor Martina, maar die schoot gehaast naast. Martin van Eeuwijk deed het beter en slalomde door de Volkel defensie om vervolgens met een droge schuiver Kuijpers te passeren: 0-2. Volkel ging er niet anders door spelen. Het bleef voetballen althans dat werd geprobeerd, maar verder dan een paar schoten naast kwamen de elf van Van der Steen niet. In de 68e minuut werd het 0-3 door Van Eeuwijk met zijn tweede van de avond. De verlichting ging aan en veel supporters keken al zenuwachtig op hun horloges om tijdig thuis te zijn voor Milan – PSV. Top-amateur scheidsrechter Lorenzo Cairo begreep dat prima en trok geen seconde bij en floot na exact 90 minuten af. De Bosschenaar kon terug zien op een vlekkeloze partij fluitwerk. De knuffel van een mooie vrouw na afloop was wellicht de bevestiging. Cairo: “Ja dat is leuk, maar het is mijn vriendin hoor. Ik heb ook genoten, lekker dichtbij en dan deze pot heerlijk toch.”

[image=254907]

MVC
William van der Steen had begrip voor de nederlaag: “Hier hebben wij geen kans tegen. Dat mag duidelijk zijn, maar dat was vooraf al bekend. We zetten een streep onder dit mooie avontuur en concentreren ons op MVC wat onze eerste tegenstander is volgende week zondag als de competitie start. Volkel moet komende competitie gaan presteren en promoveren naar de derde klasse. Dat heeft alle prioriteit.” William van der Steen is vrijdagmorgen te horen in het SkyLine programma vroeg uit de veren van Erik Kerkhof.

VOLKEL: Tomek Kuijpers, Rob van der Zanden, Ruud Verstegen, Peter van der Zanden (82. Erwin van Dooren), Roy van Hinthum, Rick Verwijst, Mark van den Berg (60. Gijs Verkuijlen), Jeroen van de Laar, Luuk van de Elzen, Stijn van Cuijk, Sander van de Elzen (60. Rik van Hinthum).

[image=254905][image=254906]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant