Afbeelding

Udense Jazzclub bestaat vijf jaar

Muziek 201 keer gelezen
UDEN – De Udense jazzclub bestaat vijf jaar en daarom begint het nieuwe seizoen op zondag 8 september om 16.00 uur met het beste wat je volgens de oprichters in Europa en ver daarbuiten kunt vinden, namelijk Doctor Bernard Berkhout and his Swing Orchestra. De gastheren van de Udense Jazzclub zijn nog steeds dezelfde: Edo Stouten, Albert Diks en Maarten Bollen. “We hebben geprobeerd een jonger publiek te trekken, dat is niet gelukt. Maar, we gaan gewoon door.”

[image=254888]

Edo Stouten richtte de Dixie Swing & Jazz Band op. Daarmee trad hij al op in de toenmalige Vorstenburg en met Nieuwjaar was hij daar standaard met de Bonduelle Swing Commercial Band. Stouten was toen nog directeur van Bonduelle Nederland. Na zijn pensioen heeft hij samen met z’n twee muziekvrienden de Udense jazzclub in Tante Pietje opgericht. “Onze band had al fans, dus we hadden meteen een vaste bezoekerskring elke maand met een R in de naam. Het was van meet af aan een leuke club mensen en in vijf jaar tijd is dat uitgegroeid tot tweehonderd betalende leden.”

Jeugd
Volgens Stouten is de jazzclub heel toegankelijk, de muziek is swingend en vrolijk. “Kleine kinderen worden er helemaal blij van. Maar toch is het niet gelukt om jeugd aan te trekken. Jazz is voor veertig plus blijkt. En toch hebben we ook jonge orkesten gehad op ons podium. En een band die alleen uit vrouwen bestond; Alice in Dixieland. Die was heel erg leuk.”
Stouten, Diks en Bollen houden van de gezelligheid en van de muziek. “En het is te overzien wat organisatie betreft. We houden het eenvoudig. We bezoeken de bands die we kiezen wel eerst allemaal zelf om zeker te zijn van de kwaliteit.”

Jambolaya
Bernard Berkhout is huisarts. Met zijn klarinetspel laat hij op 8 september de tijd van Benny Goodman herleven. Het orkest bestaat uit vijftien muzikanten. “Ongekend, ongehoord en ongezien Deze formatie is pure blijheid”, voorspelt Edo Stouten.
Naast de muziek speelt eten ook een rol op de jazzmiddagen. De ‘cajun cuisine’ die aan de gasten voorgeschoteld werd, was ook een idee van Stouten. Tijdens de lustrumhappening die bij goed weer buiten is, wordt voor 17,50 euro een menu met Jambolaya als hoofdgerecht genuttigd. Dat is een pittig streekgerecht uit New Orleans met ham, kip en zeevruchten. Stouten: “Het Lieve Vrouwenplein ligt er inmiddels fantastisch bij. Tante Pietje zorgt ook voor sfeervolle aankleding van het plein maar bij slecht weer zijn we binnen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant