Afbeelding

Monument Hengstheuvel voor de buurt

Algemeen 178 keer gelezen
UDEN – Buurtvereniging Hengstheuvel bestond zaterdag twintig jaar. De jongste bewoner van vier maanden oud, Janne Nooyen en de oudste aanwezige bewoonster (83 jaar) Rina van Weerd van het buurtschap mochten het door de buurtbewoners deels zelf gemaakte monument onthullen.

[image=254790]

Oud-buurtgenoot Wim Rovers vertelde over het verleden van deze plek. Er was een waterloop, die je doorkruiste als je vanaf Schaijk, door Slabroek, overstak via de Erphoevenweg naar Uden. De voort, is een doorwaadbare plaats en werd al genoemd in een oude aktes van het jaar 1700 en daar heeft de Voortweg zijn naam aan te danken. Waterloop dus. Op het monument worden de hoogten van de buurtschappen van Uden benoemd boven het N.A.P. ( Normaal Amsterdams Peil). Het centrum van Uden is 16.5, Hengstheuvel 17 meter boven N.A.P, Bedaf 10.0 en het Hultje 20.7. Dit is allemaal te lezen op het monument waar op staat: 't Is mar dè ge 't wit, d'n hengst gù hier óvver de Voort.

Taart
Nadat het monument onthuld was toverde de jeugd een prachtige taart tevoorschijn die ze zelf gemaakt hadden tijdens het jeugdkamp in de bossen van Zeeland. Alle honderd aanwezigen lieten het zich goed smaken. Wim Rovers vertelde nog over Hengstheuvelse voorouders en liet zien wie waar in de buurt woonden. Niels Swinkels nam het over met zijn accordeon.
Ondertussen ging de jeugd brood en marshmallows roosteren. Het programma was gevarieerd voor jong en oud. De werkgroep ‘diner’zorgde voor een barbecue. De DJ’s van Beat events stonden al klaar om de jeugd, en oudere jeugd de vloer op te krijgen.
De buurt houdt op 6 oktober een rommelmarkt waar iedereen welkom is. Wie rommelmarktspullen heeft kan bellen met 0413-282805, na 18.00 uur.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant