Afbeelding

Woonvorm Kersetuin gaat niet door

Algemeen 40 keer gelezen
UDEN - Twee jaar geleden zijn de gemeente Uden, Area, Pantein en Vivaan gestart met het zoeken van een nieuwe bestemming voor het pand Via aan de Herpenstraat. Het idee was ontstaan om op deze locatie ongeveer 25 woonplekken te realiseren voor dementerende ouderen en andere kwetsbaren. Het had zelfs al een naam: Kersetuin. Maar het plan blijkt financieel niet haalbaar. De investering is te groot.

[image=254781]

De toekomst van het pand is dus nu onduidelijk. Tot eind van het jaar wordt het in ieder geval gebruikt door wooncorporatie Area die na afronding van de verbouwing weer terugkeert naar de Leeuweriksweg. Eigenaar is de gemeente Uden en die heeft nog geen zicht op een nieuwe bestemming voor het pand. Na de herfstvakantie wordt een informatiebijeenkomst gehouden voor de wijk.

Beeldbepalend
Er was ooit het plan om er het Multicenter te vestigen, dat ging niet door. Vivaan en het Vluchtelingenwerk zijn verhuisd naar de Aldetiendstraat, de vrijwilligerscentrale bestaat niet meer. Sindsdien gebruikt wooncoöperatie Area het pand tijdelijk. Voor een nieuwe invulling werd gekeken naar de combinatie van wonen en zorg. “Uitgangspunt is dat wij het gebouw willen bewaren voor de wijk; niet alleen vanwege het beeldbepalend element – het is een mooi gebouw – maar vooral vanwege de warme emoties die door opeenvolgende generaties bij dit gebouw worden gevoeld”, stelde de gemeente eerder. Die wens is er nog steeds.

Jongeren
“Maar dit oude pand verbouwen met de vraag of het wel verhuurd zal worden, de onzekerheid over de financiën vanuit de overheid en de wetenschap dat ouderen steeds langer thuis wonen met zorg aan huis, maakt het project te risicovol”, legt Jan van Vucht van Area uit. Dat geldt ook voor aanpassingen voor een heel andere doelgroep, jongeren. “Ook daarvoor moet je teveel investeren om het rendabel te maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant