Afbeelding

Na bbq nu op de fiets voor Lambertus

Kunst en cultuur 45 keer gelezen
VEGHEL – De barbecue die zondag is gehouden ten bate van de restauratie van de Lambertuskerk heeft 2.400 euro opgebracht. De volgende sponsoractiviteit vindt aanstaande zondag plaats. Dan wordt er naar Lambertuskerken in de regio gefietst.

[image=254722]

Ongeveer 200 belangstellenden schoven zondag in de pastorietuin aan de barbecue-dis. Gesteund door personeel en enkele vrijwilligers bereidde keurslager Johan Jansen het vlees. In een prima en gezellige sfeer werd er nagebuurt over de vakantie, vooruitgeblikt naar het nieuwe werkjaar en gesmuld van de gerechten. Na afloop mochten de eetgasten zelf bepalen wat zij voor de barbecue over hadden. Dat leverde dus het mooie bedrag van € 2.400,- op.

Mooie route
Tussen 12.30 en 14.00 uur kan er zondag bij het UITpunt aan de Markt worden gestart voor een fietstocht naar de Lambertuskerken in de omgeving. Al deze kerken liggen in één lijn, van Haren (boven Oss) via Veghel tot aan Nederwetten. Wie kiest voor de noordelijke route gaat langs de kerken van Vorstenbosch en Nislterode. De zuidelijke route doet Zijtaart aan. In beide richtingen zijn mooie toeristische routes uitgezet door André Velthausz. Alle kerken zijn open ter bezichtiging. Deelname kost drie euro per persoon.

[image=254721]

[image=254723]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant