Afbeelding

Siberische studenten bezoeken Uden

Algemeen 30 keer gelezen
UDEN - Twaalf Russische studenten verbleven tien dagen in Uden. Gedurende hun verblijf bezochten de studenten verschillende toeristische trekpleisters in Nederland, maar er werd ook volop stilgestaan bij alles wat Uden en omgeving te bieden heeft. Zo brachten ze onder andere een bezoek aan de Maashorst, de molen van Jetten en drie Maashorstboeren.

[image=254595]

De studenten uit de deelrepubliek Jakoetië in het Siberische Rusland waren tien dagen in Uden via een project van het ministerie van landbouw. In het kader van dit project hebben ze een bezoek gebracht aan de biologische varkenshouderij Kikis van de familie Donkers aan de Hoogstraat en een rondleiding gehad bij plattelandsmuseum ‘Duinhove’ aan de Dorshout in Uden.
Afgelopen weekend hadden ze een excursie op boerderij De Bosrand van familie Van den Berg aan de Bosdreef. Op dit bedrijf was er aandacht voor de melkveehouderij en werd er uitgebreid stilgestaan bij de bijenhouderij. Dit is een sector die in Jakoetië niet voorkomt. Die dag deden ze ook een fietstocht door de Maashorst. Het weekend werd op zondag besloten met een rondleiding op de Udense molen van Jetten.

[image=254596]

[image=254597]

[image=254598]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant