Afbeelding

Drukte verwacht bij open huis Birgittinessen

Algemeen 107 keer gelezen
UDEN - De zusters Birgittinessen zetten zondag 15 september, in het kader van de viering van hun 300-jarige aanwezigheid in Uden, de deuren van hun abdij eenmalig open. Dit is een unieke gebeurtenis. Bezoekers kunnen op deze zondag kennis maken met de zusters, hun dagelijks leven en hun huis. Vanwege de te verwachte drukte en om een en ander toch goed en gestructureerd te laten verlopen is gekozen voor het verkopen van combikaarten.

[image=254585]

In de kloostertuin wordt gratis koffie, thee en ranja geschonken. Daarvoor is speciaal een tent opgesteld, waar een film over de Birgittinessen, hun geschiedenis en hun leven getoond worden. Aansluitend kan daarna in het Museum voor Religieuze Kunst de expositie ‘300 jaar Abdij Uden’ bezocht worden. Elk gezin ontvangt bij het verlaten van het museum, ook nog het boekje ‘300 jaar Abdij Uden’, waarin het leven van de stichteres van de Orde, Birgitta van Zweden, en de geschiedenis van de zusters Birgittinessen in Nederland staat beschreven. Veel aandacht wordt daarbij besteed aan de Abdij ‘Maria Refugie’ te Uden.

Trappen
Er is een klein minpuntje aan deze ‘open’ dag. De abdij is een eeuwenoud gebouw en is niet geschikt voor minder validen en rolstoelgebruikers. Er zijn veel trappen en niveauverschillen.
Vanwege de te verwachte drukte en om een en ander toch goed en gestructureerd te laten verlopen is gekozen voor het verkopen van combikaarten. Voor volwassenen kost die 5 euro per persoon. Kinderen tot 16 jaar, begeleid door volwassenen, krijgen een gratis kaart. De kaarten worden alleen verkocht aan de kassa van het Museum voor Religieuze Kunst, Vorstenburg 1, 5401 AZ te Uden.

Bloktijden
Om de bezoekers over de hele middag te verspreiden wordt de middag in vier bloktijden gedeeld, waarbij maximaal 500 bezoekers per uur worden toegelaten. De tijd waarop u wordt verwacht zal op de combikaart vermeld staan.
De verkoop is op zaterdag 31 augustus van 13.30-17.00 uur, op zondag 1 september van
13.30- 17.00 uur en daarna tijdens de openingstijden van het museum.
Er kunnen géén kaarten verkocht worden via e-mail of bank/giro overschrijvingen en een museumjaarkaart of een vriendenkaart geeft géén recht op vrije toegang.
www.museumvoorreligieuzekunst.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant