Afbeelding

Eerste Natuurontbijt IVN Uden goed bezocht

Algemeen 38 keer gelezen
UDEN - Meer dan dertig deelnemers zaten zondagmorgen aan de ontbijttafel op het boerenerf in het buitengebied van Uden. Het ontbijt was georganiseerd door de tien natuurgidsen in opleiding van IVN Uden. De dis was rijk gevuld met verse producten. Het ontbijt werd gevolgd door een natuurwandeling.

[image=254558]

De opkomst was zonder meer zeer goed te noemen; een aantal van dertig wordt zelden gehaald. Het was droog, maar de dreigende wolken lieten velen toch binnen eten. Toch werd er buiten nog gauw een statafel bijgezet. Het ontbijtbuffet bestond uit producten van de boerderij zelf, zoals verse eieren, gekookt of gebakken, vers geperste frambozenspa en zelfgemaakte jams.

Gedreven
Tijdens de natuurwandeling van ruim twee uur kwamen naast zoogdieren, insecten, vlinders, libellen, amfibieën en vooral veel bloemen en planten ter sprake. De natuurgidsen in opleiding hadden niet alleen het ontbijt maar ook de wandeling zorgvuldig voorbereid. De wandelaars werden verdeeld over twee groepen. De gidsen gaven zeer gedreven en deskundig uitleg, hier en daar geïllustreerd met een wat feeëriek verhaal. Hun mentors hielden een oogje in het zeil, maar hoefden niet in actie te komen. En dan te bedenken dat de cursus nog een vol jaar zal duren.

Prijsvraag
De deelnemers waren lovend over de inspanningen van de natuurgidsen in opleiding. Aan het einde was er een welgemeend applaus. Aan de wandeling was een prijsvraag verbonden. Veertien, soms erg gedetailleerde, vragen kregen de wandelaars mee. Vier hadden alle veertien goed beantwoord en werden beloond met een fles vers geperst frambozensap.

[image=254560]

[image=254559]

[image=254557]

[image=254562]

[image=254561]



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant