Afbeelding

Ervaren bands komen met passie en energie

Kunst en cultuur 41 keer gelezen
OSS – Het Jan Cunenpark is op zondag 1 september tijdens het gratis te bezoeken festival PopOss voor twee bands een bijzondere plek. Voor één band is het een thuiswedstrijd, voor de ander is het een terugkeer op het oude nest.

Voor de rockband Penelope met de Osse frontvrouw Vicky van Zijl is PopOss een goed moment om nieuw materiaal aan het publiek te laten horen. De band is net klaar in de studio waar het nieuwe album is opgenomen. Producer van het album is de Amerikaan James Lugo. “Hij is nu weer terug naar Los Angeles om het album te mixen”, legt Van Zijl enthousiast uit. “Het is echt heel spannend, we hebben lange sessies gedraaid. James vroeg het uiterste van ons, maar dat was alleen maar goed.” Van Zijl en haar band zijn ervaren in de muziekwereld. De bandleden hebben allemaal in verschillende bands en producties gespeeld. Maar dit houdt niet in dat het enthousiasme minder is geworden door de jaren heen. Nee, integendeel. “We willen gewoon lekker rocken. Die passie hebben we en willen we behouden. Het publiek moet een intens gevoel hebben bij onze muziek. We hebben ook heavy lyrics. Uiteindelijk willen we mensen meenemen met de muziek.” Van Zijl is dan ook helemaal klaar om deze thuiswedstrijd aan te gaan. “Hartstikke leuk dat we in Oss spelen. Erg bijzonder.”

[image=254499]

Going Underground
Is PopOss voor Penelope een thuiswedstrijd, voor de mannen van Going Underground is het een terugkeer op bekende bodem. “Ja dit is heel raar voor ons”, lacht zanger en gitarist Ruud Borgers. “22 jaar geleden hebben we ook al op PopOss gespeeld. In die tijd speelden we sowieso vaak in Oss, bij de Papillon.” De Eindhovense coverband heeft er net een sabbatical van twaalf jaar op zitten. Optreden op PopOss past bij hun nieuwe beleid. “Negen van de tien keer zeggen we nee tegen aanbiedingen om te spelen. We doen voortaan alleen maar dingen die we echt leuk vinden”, aldus Borgers. “PopOss is exact wat we vroeger deden en wat we nu ook graag willen doen. We hebben er echt heel veel zin in.” Volgens de zanger gaat Going Underground het publiek verrassen. “We doen de nummers die we coveren net iets anders dan het origineel. We mixen liedjes ook met elkaar, dat zorgt voor grappige taferelen. Dan doen we het refrein ineens heel anders. We houden het publiek voor de gek.” Er staat PopOss dan ook iets te wachten, als we Borgers mogen geloven. “We komen met een bak energie en die gieten we over alle mensen. Het gaat leuk worden.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant