Afbeelding

Cheryl Maas zet grote stap richting Sotsji

Sport 34 keer gelezen
UDEN - Snowboardster Cheryl Maas heeft bij haar rentree in het wedstrijdcircuit meteen een grote stap gezet richting de Olympische Winterspelen van Sotsji.

[image=230875]

De 28-jarige Udense eindigde maandag in het Nieuw-Zeelandse Cardrona in de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen als derde op het onderdeel slopestyle. Met die podiumplaats voldeed ze in principe aan de kwalificatie-eis voor Sotsji, meldde de Nederlandse Ski Vereniging.
Maas revalideerde 8 maanden van een zware knieblessure, die ze vorig jaar december opliep bij een val tijdens een trainingskamp in de Verenigde Staten. Ze deed op de Spelen van Turijn in 2006 mee op het onderdeel halfpipe. Slopestyle staat in 2014 voor het eerst op het olympisch programma.
Voor uitzending naar Sotsji is een plek bij de eerste acht of twee keer eindigen bij de beste 12 in een wereldbekerwedstrijd vereist. Daarnaast moet Maas in de top 24 van de internationale skifederatie FIS komen. 'We moeten zien hoe sportkoepel NOC*NSF deze wedstrijd beoordeelt', zei bondscoach Milan Verhoop. 'De wereldtop was hier aanwezig, Cheryl heeft onder moeilijke omstandigheden een topprestatie geleverd', aldus de coach, die de internationale kwalificatie-eis niet als een probleem ziet.

[image=37119]



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant