Afbeelding

UDI’19 en UNA eindigen gelijk

Voetbal 144 keer gelezen
UDEN – Voetbalclub UDI’19 en UNA zijn met een gelijk aantal punten op plek één geëindigd op het Avanse-toernooi van UDI’19. Blauw Geel’38 werd ietwat teleurstellend derde, waar Volkel zonder winst op een vierde plek het toernooi beëindigde.

Door: Peter Kuijpers

[image=253977]

Blauw Geel’38-trainer Erwin van Breugel moest Guus Peters (knie), Brian Peters (enkel) en Giovanni Henskens (lies) met blessures aan de kant laten. Gerke van den Akker, Danny Verbakel en Sander van Weert waren de meest opvallende bankzitters. Rinse Wiekema mocht in de spits beginnen tegen vierdeklasser Volkel. De boomlange spits kreeg al een na twee minuten een unieke gelegenheid om de score te openen, maar vond klasbak Tomek Kuijpers doelman van Volkel op zijn weg. Vier minuten later was het wel raak. Een fraaie actie van Enis Genc op rechts deed bal voor de voeten van Wiekema belanden die Kuijpers van dichtbij passeerde: 1-0. Hoewel Volkel-speler Joep Verstegen tegen de frêle Rolf van de Boogaart geen moment in de problemen kwam werd hij in de 27e minuut gewisseld voor vaste waarde Rob van de Zanden die op zijn vertrouwde rechtsbackplaats ging spelen.

[image=253976]

Blauw Geel’38 was de ploeg met het meeste balbezit, maar creativiteit en scoren is een ander verhaal. In een van de spaarzame uitvallen was het Sander van den Elzen die Korkmaz zijn hakken liet zien en de gelijkmaker achter Martijn van Strien schoot: 1-1. Na tien minuten in de tweede helft sloeg Blauw Geel-trainer Erwin van Breugel aan het wisselen. Van Weert, Van Doorn en Verbakel kwamen voor Genc (speelde weer prima), Guler en Wiekema. Ruud Verstegen vloerde kort hierna Danny Verbakel waarna scheidsrechter Vullings gedecideerd naar de stip wees. Emiel van der Sanden mocht de klus naar 2-1 klaren. Luc van den Elzen was inmiddels in het veld gekomen voor Theo Peerenboom. De lange Volkelnaar wilde zich aanvankelijk bewijzen in het tweede team ,maar trainer William van der Steen haalde hem toch bij de groep. Peerenboom: “Ik heb bijna vijf jaar stilgelegen wegens mijn ziekte. Dat haal je niet zomaar in. Maar ik ben tevreden. Wie weet kan in de vierde klasse mijn waarde nog bewijzen.” Tegen het slap spelend Blauw Geel'38 ging Volkel brutaal voor de gelijkmaker hetgeen ook gebeurde. De ingevallen Luc van den Elzen was in de 86e minuut de maker van de 2-2 met een prachtig boogschot. Danny Verbakel behoede Blauw Geel’38 voor een afgang door een vrije trap amper twee minuten na de gelijkmaker snoeihard in te schieten. De eveneens ingevallen doelman Merijn Verwegen kreeg de bal niet onder controle waarna de opgekomen Desley Schilders de 3-2 mocht binnenlopen.

[image=253974][image=253975]

Blauw Geel'38: Van Strien, Van Beljouw, Van Vessem, Guler,Genc , Korkmaz, Van Doorn, Van Loon, Van de Boogaard, Schilders, Wiekema. Gewisseld: Van de Akker, Verbakel, Van Weert, Verbruggen. Van der Sanden.

Volkel: Kuijpers, Ruud Verstegen, Joep Verstegen, Peter van de Zanden, Van Doorn, Verwijst, Van de Berg, Van de Laar, Peerenboom, Van Cuijk, Van den Elzen. Wissels: Verwegen (keeper) Dekkers, Roy van Hintum, Van den Elzen, Rob van de Zanden, Van Hintum, Verkuijlen.


De wedstrijd UDI’19 – UNA kende twee verschillende helften. In de eerste helft waren het vooral de spelers van Bas Gösgens die de bekende lakens uitdeelde. Met Denny Witjes op doel en met Van Schijndel en Van Geelkerken op de bank was UDI’19 beter in de eerste 45 minuten. Michiel Zuidam was helemaal niet inzetbaar wegens een blessure. De Udenaren legde een aanstekelijke gretigheid aan de dag. Sam Wassenberg leek de score te open. Na een fraaie vooractie schoot de Udense spits snoeihard tegen de binnenkant van de paal Een prachtig wreefschot dat een beter lot had verdiend. In de 39e minuut veerde de UDI’19-bank massaal op nadat Niels Vreven Tim Wolf vloerde. Scheidsrechter van dienst: Jordy de Goey, wuifde het voorval weg.

[image=253979]

Na rust was het juist UNA, dat zaterdag voor de competitie start thuis tegen EVV, dat sterk voor de dag kwam. Het spel van UDI’19 werd er niet fraaier op. Rob Zegers hanteerde veelal de lange bal, maar die was meestal een prooi voor de goed vooruit verdedigende UNA-defensie. Bij beide teams gingen de wisselblikken tot op de bodem leeg. Eerst ging Matthias van Zanten naar de kant en voor hem kwam Nick van Dijk. De wedstrijd werd er niet beter op. Een behoorlijk opstootje brak het gezapige van die middag. Rob Zegers kwam te laat met zijn sliding en zag prompt rood. Er ontstond behoorlijk wat tumult en in het opstootje was het heethoofd Jeroen Stottelaar van UNA die ook met rood mocht vertrekken. Echter de wedstrijd leek toch nog leuk te eindigen voor thuisclub UDI'19. De inmiddels in het veld gekomen Joep van Geelkerken mocht na voorbereidend werk van Sam Wassenberg met het hoofd afronden in de 86e minuut: 1-0. Nog in de euforie van deze treffer was het Rob van Boekel die het dreigende Udense feestje verstoorde en de 1-1 achter Witjes schoot.

[image=253980]

UDI'19 Witjes, Benkers, Zegers, Van Zanten, Cremers, Hofmeijer, Wassenberg, Wolf, Smits, Tuithof, Seddiqi. Wissels: Van Geelkerken, Van Cuijk, Van Schijndel, Van Dijk, De Ruijter, Aslamjan

[image=253978]

Eindstand:
1e UDI’19 en UNA
3e Blauw Geel’38
4e Volkel

Maandag in het programma vroeg uit de veren tussen 8.00 en 9.00 gesprekken met Matthias van Zanten en Erwin van Breugel.
Op dinsdag (vanaf 19.00 uur) en woensdag heel de dag SkyLine-TV een reportage over het UDI Avanse-toernooi.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant