Afbeelding

Wissels maken UNA sterker dan Blauw Geel

Voetbal 56 keer gelezen
UDEN - Blauw Geel speelde lange tijd helemaal niet onaardig tegen het naar de Topklasse gepromoveerde UNA. Toen beide trainers echter flink aan het wisselen sloegen werden de Veghelaren steeds kwetsbaarder terwijl UNA behoorlijk op niveau bleef. Gevolg was dat de ploeg uit Zeelst in de slotfase alsnog naar een geflatteerde 3-0 zege liep.

[image=253926]

Blauw Geel heeft nog niets kunnen winnen in de voorbereiding. Aangezien er geen punten worden verdeeld in het pre-seizoen is dat overigens totaal niet erg. Tijdens de tweede wedstrijd van het Avans Toernooi kwam het team van nieuwbakken coach Erwin van Breugel toch zeker niet slecht voor de dag. Zonder de licht geblesseerde Giovanni Henskens vormde Gerke van de Akker dit keer een centrum met linkspoot Erik van Loon. Rinse Wiekema begon op de bank maar het was verheugend om te zien dat Enis Genc, in potentie de beste speler van Blauw Geel, weer eens aan de aftrap stond. Genc is er lang uit geweest met een slepende kuitblessure maar is nu eindelijk echt op de weg terug. Het zal begrijperlijkerwijs echter nog wel een paar maanden duren voordat hij helemaal in topvorm terug is. Dat is logisch.

[image=253925][image=253923]

Ander UNA
In vergelijking met vorig seizoen is UNA ook aardig wat kwijtgeraakt. De ploeg van trainer Mark Schenning, vorig jaar Schijndel, moest sterkhouders als Steven Barten en Torino Hunte laten gaan. Mark van Boekel stopte er mee en ging lager spelen. Uiteraard kwam er wel wat voor terug, ondermeer Brabantia-buitenspeler Nick Tielemans, maar Schenning zal toch even moeten gaan zoeken. Ondermeer Niek van Boekel en Ritchie Ampong waren vanwege blessures niet inzetbaar. Zoals gezegd speelde Blauw Geel lange tijd zeker niet onverdienstelijk. Alleen voorin is men wel wat scorend vermogen kwijtgeraakt. Met Wesley Meeuwsen en Alexander Mols leverden de Veghelaren zomaar twee potentiële topscorers van de Hoofdklasse in. Niet niks natuurlijk. Sander Maas stond onder de lat en maakte geen onaardige indruk. Concurrent Martijn van Strien zal zondag tegen Volkel keepen. Op zich eerlijk alhoewel keepen tegen Volkel of UNA zich erg lastig met elkaar laat vergelijken natuurlijk.

[image=253924]

Wissels
In de slotfase kwam het verschil in selectie aan het licht. Nadat Blauw Geel via Emiel van der Sanden, weer keihard werkend, een paar keer gevaarlijk was geweest werd er flink gewisseld en werd UNA langzaam sterker. Het was invaller Ron Jansen die als eerste profiteerde van ruimte achter de rug van de twee centrumverdedigers en met enige fortuin via de onderkant van de lat wist te scoren: 1-0. Het kaarsje ging steeds verder uit bij de Veghelaren die in de slotfase moesten toezien dat Erwin Isbouts ook al door het centrum kon wandelen om simpel de 2-0 langs Maas in de korte hoek te schuiven. En of dat niet genoeg was wist Brian Boogers even later ook nog een goede voorzet vanaf links met zijn linkerbeen in de verre hoek te duwen: 3-0. Zoals gezegd een wat geflatteerde nederlaag voor een Blauw Geel waar zeker verbeterpunten zijn waar te nemen maar ook genoeg voetbal inzit om niet te hoeven gaan wanhopen. (Willy Rooyakkers)

[image=253921]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant