Afbeelding

Pover UDI'19 heeft het zwaar met Volkel

Voetbal 69 keer gelezen
UDEN - Een zeer matig en sloom acterend UDI'19 had het vrijdagavond verrassend lastig met een goed georganiseerd Volkel. De vierde klasser bleef lang op de been maar moest uiteindelijk in de slotfase alsnog buigen: 3-1. Namens de parkzichters scoorden Thijmen de Ruiter, Sam Wassenberg en Tim Wolf. Stijn van Cuijk zorgde tussendoor voor de gelijkmaker.Het betrof de eerste wedstrijd van het 3e Avans Toernooi.

[image=253919]

Het veld was droog, het gras net even iets te lang. Zie daar een excuus voor het veel te lage tempo wat UDI'19 tegen Volkel hanteerde. De trainers wilden daar echter niets van weten. Assistent Bart Möhlmann: "Dan moeten ze de ballen maar harder inspelen." En zo was het ook. Met Randy Hofmeijer op de bank maar voor de rest een zeer representatief elftal bakte UDI'19 er lange tijd werkelijk heel weinig van. En dat terwijl binnen een paar minuten Thijmen de Ruiter al koppend voor 1-0 had gezorgd.

[image=253920]

Geen kansen
Daarna verzandde UDI'19 echter in teveel met de bal lopen waardoor er totaal geen verrassing in het spel zat. Ook werden vrije ballen veel te traag genomen waardoor er ook totaal geen vaart in de wedstrijd kwam. Niet alleen het baltempo lag dus veel te laag, ook het speltempo. Eigenlijk speelde alleen Bart van Schijndel goed. De van Gemert overgekomen middenvelder liet zien dat hij ook in dit soort wedstrijden weet wat er gevraagd wordt en haalde een dikke voldoende. Na de pauze verwachtten de toeschouwers een meer gretig UDI'19 maar na een hoopvol begin moest men zelfs de gelijkmaker incasseren. Na een lange bal ging Stijn van Cuijk op snelheid krachtig door en maakte hij het vervolgens met de binnenkant van zijn sterke linkerbeen goed af door onder doelman Thijs van Hoeij doel te treffen: 1-1. Een afgang voor de gastheren hing in de lucht maar uiteindelijk zorgde Sam Wassenberg met een individuele actie voor 2-1 (goede pass Van Schijndel) en was het Tim Wolf die met een delicaat boogballetje de 3-1 eindstand vastlegde. Maar goed was het zeker niet wat UDI'19 had laten zien en dat was nog een understatement. Volkel deed het naar behoren en gaat zich prepareren voor de wedstrijd van zondag tegen Blauw Geel. Trainer William van der Steen laat zijn mannen zaterdag wat uitlopen om ze zo fit mogelijk aan de start te krijgen. Thijs van Bree zal er zeker niet bij zijn want de aanvaller viel uit met een vervelende knieblessure. Hopelijk valt het mee.(Willy Rooyakkers)

[image=253918][image=253917][image=253916][image=253915]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant