Afbeelding

AVANS Toernooi 'nieuwe prikkel' voor UDI'19

Voetbal 95 keer gelezen
UDEN - Komend weekend staat alweer de 3e editie van het AVANS Toernooi op het programma. De regionale voetballiefhebbers kunnen op Sportpark Parkzicht gaan genieten van vier wedstrijden, eerlijk verdeeld over twee speeldagen.

Vrijdagavond om 19.00 uur zal het toernooi geopend worden met het duel tussen UDI'19 en Volkel. Twee uur later komt Blauw Geel de wei in om UNA te bestrijden. De club uit Zeelst mag zich dit jaar weer Topklasser noemen na vorig seizoen kampioen te zijn geworden in de Hoofdklasse B. Zondag speelt Volkel tegen Blauw Geel en zal het toernooi worden afgesloten met UNA - UD'19. Voorafgaand aan de laatste wedstrijd zal UDI'19-voorzitter Paul Rüpp afscheid nemen van Rinus Peters die jarenlang trouw verzorger is geweest van het Udense vaandelteam.

[image=210643]

Hofmeijer tevreden
Voor het nieuwe UDI'19 is het een belangrijk weekend want de competitie komt steeds dichterbij. Randy Hofmeijer is tevreden over de voorbereiding tot dusverre. Hofmeijer: "Ja, ik denk dat het goed loopt. Er zijn weinig tot geen blessures, wat ook belangrijk is. Het team begint vorm te krijgen al is er op verschillende plekken sprake van aardig wat concurrentie. Dat is echter alleen maar goed." De resultaten zeggen de nieuwe aanvoerder weinig. "We wonnen van Gemert maar zij waren gelijkwaardig aan ons. Tegen Capelle kregen we met 0-3 op de broek maar dat is dan ook een team uit de top van de Topklasse op zaterdag. Die klasse sla ik nog hoger aan dan die op zondag. Zij spelen met types als Leen van Steensel en Jos van Nieuwstad in de ploeg, dan weet je dat dit jongens zijn die fysiek en qua ervaring meer in huis hebben dan het gemiddelde in onze ploeg op dit moment. Dinsdag wonnen we met 3-2 van NEC/FC Oss A1. Deze wedstrijd heeft onze trainer vooral gebruikt om ons conditioneel te prikkelen. We kregen als opdracht mee om negentig minuten naar voren te gaan, kijken waar het schip zou stranden. Dan weet je dat je ruimte weggeeft maar het is wel goed voor je inhoud." De Udense doelpunten werden dinsdagavond gemaakt door Randy Hofmeijer zelf, Nick van Dijk en Mustafa Seddiqi.

Volkel
Leuk voor deze regio is dat, naast UDI'19 en Blauw Geel, ook Volkel mee zal doen. De verrassende bekerfinalist van vorig seizoen speelt binnenkort in het kader van de heuse KNVB Beker tegen Rijnsburgse Boys en kon daardoor wat oefenen op een hoger niveau wel gebruiken. Hofmeijer: "Uiteraard is dat leuk voor hun, maar ook wel voor ons. Ik verwacht dat ze vrijdag tegen ons nog flink wat energie hebben om zich dusdanig te organiseren dat wij er niet zomaar overheen lopen. Ik vraag me af of ze dat dan twee dagen later tegen Blauw Geel opnieuw kunnen opbrengen maar voor ons is het weer een mooie test. Een nieuwe conditionele prikkel zou onze trainer het dus noemen." (Willy Rooyakkers)

Vrijdag 16 augustus
19.00 uur Volkel – UDI’19/Beter Bed
21.00 uur UNA/Brinvast – Blauw Geel ‘38/JUMBO

Zondag 18 augustus
13.00 uur Blauw Geel ‘38/JUMBO – Volkel
15.00 uur UDI’19/Beter Bed – UNA/Brinvast
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant