Afbeelding

Jonge bands zijn klaar voor PopOss

Kunst en cultuur 62 keer gelezen
OSS – Muziekfestival PopOss kan zondag 1 september rekenen op een aantal mooie acts. Enkele bands met Osse invloeden komen het publiek vermaken in het Jan Cunenpark. Twee daarvan zijn Gifter en Innuendo. Een introductie.

[image=253802]

Gifter timmert al aardig aan de weg. De Osse band bracht dit jaar een debuutalbum uit en het werk kreeg lovende recensies van menig recensent. “Daar zijn we erg blij mee, natuurlijk”, aldus bandlid Nick van Uden. De muziek van de band wordt, voorzover iemand dat met muziek kan, ingedeeld bij de psychedelische rock. Een genre dat al meteen bij het ontstaan van de band als uitgangspunt werd gekozen, volgens Van Uden. “Ja, zoals het ook meteen voor ons duidelijk was dat we onze eigen muziek wilde maken. We schrijven onze liedjes allemaal zelf, alleen de tekst doet onze zanger.” Er was Gifter veel aan gelegen om op te mogen treden bij PopOss. Uiteindelijk waren ze dan ook erg blij dat Penny Klamer positief reageerde op hun voorstel om op te treden. “Het is in Oss en in het Jan Cunenpark, waar ook Muze Misse en Come out and Play werden georganiseerd. Het leek ons erg mooi om daar dan ook te staan.” Gifter is verzekerd van veel support, aangezien vrienden en familie al hebben aangegeven te komen kijken. Maar Van Uden ziet graag nog meer mensen komen. “Voor de mensen die onze band al kennen, kan ik zeggen dat we nieuwe liedjes gaan spelen. En voor de mensen voor wie we onbekend zijn, is dit een mooi moment om ons te ontdekken.”

Innuendo
De Osse Sjors Appeldoorn opent met zijn band Innuendo het festival. Een knappe prestatie, in gedachte houdende dat Innuendo pas in september 2012 bij elkaar kwam. Via het Rock City Institute werd de vijfkoppige band geformeerd, als een stageproject. “We moesten in het Klokgebouw in Eindhoven een rock opera spelen. Dat ging erg goed en daarom hebben we besloten om door te gaan”, aldus gitarist Appeldoorn. Op dit moment wil de band ‘gewoon zoveel mogelijk spelen’ en aan nieuw repetoire werken. Het bestaande repetoire is erg breed, volgens Appeldoorn. Classic rock, maar dan wel de ruige tak van de muziek. Denk aan The Who, bijvoorbeeld. Een verwachting uitspreken wat betreft PopOss is lastig voor Appeldoorn. “Ik heb er heel veel over gehoord, maar ben zelf nooit in de mogelijkheid geweest om te gaan kijken. Daarom is het voor mij lastig, maar ik weet wel dat wij gewoon lekker gaan rocken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant