Afbeelding

Van Zanten en Zegers: na JVC nu UDI'19

Voetbal 69 keer gelezen
UDEN - Matthias van Zanten en Rob Zegers speelden vier jaar lang samen in de defensie van JVC Cuijk. Het toeval wil dat de twee spelers, allebei met geheel verschillende achtergronden, het komende seizoen samen actief zullen zijn in de achterhoede van UDI’19. De 25-jarige Van Zanten doorliep de jeugdopleiding op Sportpark Parkzicht maar de negen jaar oudere Rob Zegers nam een geheel andere route.

[image=248779]

De in Oploo geboren Zegers toonde zich een groot talent bij VVV in Venlo en kwam later tot volle wasdom in Groesbeek bij De Treffers waar hij aantoonde bij de top van het amateurvoetbal te behoren. Zegers: “Misschien waren dat inderdaad wel mijn topjaren, als middenvelder maakte ik toen veel goals.” JVC Cuijk hengelde hem vijf jaar geleden binnen waarna hij op De Groenendijkse Kampen omgeschoold werd tot verdediger. Wél eentje van het soort die het vooral van het voetballen moest hebben. Een talentvolle jongen uit Uden kwam hem snel vergezellen als linksback . De destijds 21-jarige Matthias van Zanten, toen al gebombardeerd tot aanvoerder van het in de 1e Klasse kampioen geworden UDI’19, was naar Cuijk gekomen met een bepaalde bedoeling. Van Zanten: “Dat klopt. Ik wilde met JVC hoger gaan voetballen dan in mijn ogen op dat moment bij UDI’19 mogelijk was. Ook wilde ik mezelf verder ontwikkelen als voetballer. Ik denk dat ik daar op alle fronten in ben geslaagd. JVC ging naar de Topklasse, ik had altijd een basisplaats en werd een sterkere en completere voetballer.” Dat mag hij met droge ogen zeggen want drie jaar lang was de Udenaar in Cuijk de meest constant presterende verdediger die als snelle, kopsterke, fysiek goed in elkaar stekende linksback wekelijks minstens een voldoende haalde en zeer nuttig was voor de ploeg.

[image=252512]

Kwakkeljaar
Het seizoen 2012/2013 was echter voor zowel Zegers als Van Zanten niet het beste. Van Zanten ging eerst een half jaar naar Wisconsin in de Verenigde Staten om een gedeelte van zijn studievoorwaarden te vervullen terwijl Zegers wat kampte met kleine blessures en nooit echt helemaal los kwam. Van Zanten: “Daarbij kampte ik ook met een lang aanhoudende enkelblessure die ik al eerder had opgelopen. Drie jaar lang speelde ik alles in Cuijk en toen ineens begon het kwakkelen. Toen ik fit was werd het moeilijk om er weer in te komen, mede ook omdat ik een half jaar weg was geweest. Nu ben ik echter weer helemaal fit, de enkelblessure is verleden tijd.” De lang wat jongensachtig ogende Van Zanten oogt zelfs wat gespierder dan voorheen. “Ja, ik heb veel aan krachttraining gedaan, dat is dan weer het voordeel van geblesseerd zijn.” Rob Zegers is niet het type die veel aan de gewichten hangt maar wel de man van de verfijnde wreeftrap en het timmermansoog voor de verfijnde combinatie of vrij liggende ruimte achter de vijandelijke verdediging. Hij is naar Uden gekomen om voor de prijzen mee te doen. “Ik denk dat we bij de eerste drie moeten meedoen. Ik weet niet of dat lukt maar het moet wel onze doelstelling zijn. Ik hoop met mijn ervaring en blik op de organisatie in het veld dat ik wat van waarde kan zijn voor deze jonge groep. Een zeer talentvolle jonge groep mag ik trouwens wel zeggen. Er loopt hier veel kwaliteit rond.” Dat vindt ook Matthias van Zanten. “Ja, we moeten met dit team voor het hoogste gaan al schat ik bijvoorbeeld OJC, EHC en toch ook Gemert vrij hoog in. Blauw Geel misschien ook al hebben die wel wat goede aanvallers moeten laten gaan. Ik speel daar waar de trainer me nodig heeft al ligt mijn voorkeur links in het centrum.”

Bruisende vereniging
Voor Matthias van Zanten is Parkzicht ongeveer hetzelfde als thuiskomen. “Nou ja, laten we zeggen dat ik hier minder hoef te wennen dan toen ik vier jaar geleden naar Cuijk ging. Dat is ook logisch. UDI’19 is altijd mijn club geweest.” Voor Rob Zegers is het echter allemaal nieuw. “Ja, dat wel maar ik pas me hier moeiteloos aan. Voetbalclubs zijn eigenlijk overal een beetje hetzelfde maar ik merkte wel snel dat UDI’19 echt wel een hele grote en zeer bruisende vereniging is. Een club die leeft en waar mensen zich betrokken voelen. Mooi om daar nu deel van uit te maken.”(Willy Rooyakkers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant