Afbeelding

Internationaal voetbaltalent op Copa del Agatha

Voetbal 91 keer gelezen
SINT AGATHA – Op de voetbalvelden van voetbalvereniging VCA in Sint Agatha wordt komend weekend alweer de vijfde editie van de Copa del Agatha gehouden. Voetbaltalenten van profclubs uit binnen- en buitenland nemen het op zaterdag 10 en zondag 11 augustus tegen elkaar op in het Cuijkse kerkdorp.

[image=221783]

Dit jaar komen de talenten van Cerezo Osaka (Japan), Hønefoss BK (Noorwegen), Racing Genk (België), de Nederlandse profclubs Sparta Rotterdam en Willem II/RKC en het ‘lokale’ JVC Cuijk onder 23 jaar naar Sint Agatha.

Talenten
Voorgaande toernooi-edities hebben bewezen dat de Copa del Agatha een kennismaking is met dé spelers van de toekomst. Zo waren onder anderen Oranje-international Jetro Willems (PSV), Timothy Catagne (Racing Genk), Marten de Roon (Heerenveen), Julian Draxler (Schalke 04 en Duits international), Navarone Foor en Youri Loen (NEC Nijmegen), Bas Hendriks en Eric Verstappen (VVV-Venlo), Mangala (Porto), Tobias Sana (Ajax) en de Manchester United-spelers Henrique Angelo en Marnick Vermijl in het verleden met hun huidige of vorige club actief op het toernooi.

Voetbalfeest
De Copa del Agatha is op allerlei vlakken een voetbalfeest, zeker ook voor de jeugd. Kaarten zijn er al vanaf 5,00 euro. Bovendien is het toernooi gratis toegankelijk voor alle kinderen tot en met 12 jaar (mits begeleid door een volwassene), ook staan er meerdere (jeugd)activiteiten op de rol. Op vrijdag 9 augustus is er een voetbalclinic (inschrijving via http://vca-stagatha.nl) en tijdens het toernooi is er een heuse Soccer Street Funarena (voetbalhinderniscircuit), zijn er schminktafels en een springkussen en kan er volop op handtekeningen worden gejaagd.
Meer informatie en het volledige programma: www.CopadelAgatha.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant