Afbeelding

UDI'19 verslaat Gemert in Odiliapeel

Voetbal 67 keer gelezen
ODILIAPEEL - De Ton van Lanen Trofee is weer in het bezit terug van UDI'19. De Udenaren wonnen namelijk in Odiliapeel met 2-1 van Gemert en eisten daarmee de zilverachtige bokaal voor zich op. De winnende goal viel letterlijk in de allerlaatste seconde en kwam op naam van Moustafa Seddiqi.

[image=252692]

De jaarlijkse wedstrijd op de eerste zaterdag van augustus in Odiliapeel vormt telkens voor menig fan en volger een terugzien van vele voetbalgezichten. De vakantie zit er weer op, de voetbalcompetitie komt er weer aan maar het is ondertussen nog wel zomer en iedereen staat met een bruin hoofd naast de lijn. Die sfeer zo ongeveer. Beide trainers hadden afgesproken dat er drie keer dertig minuten zou worden gespeeld, mede ook om niet de wedstrijd te laten ontsieren door vele hinderlijke wissels. Nu kon dat mooi telkens collectief in de pauzes worden afgehandeld.

[image=252686]

Nieuwe teams
Beide ploegen hebben een metamorfose ondergaan waardoor het even wennen is. UDI'19 was daarbij compleet maar de Molenbroekers misten nog wel een handvol spelers. De Udenaren begonnen het meest voortvarend. Een pegel van Rob Zegers zette de toon maar ook daarna toonde men zich dreigend. Na die eerste minuten kwam het duel echter in evenwicht, een beeld dat ruim een uur stand zou houden. Kansen waren er wel over en weer, er werd ook redelijk fanatiek gevoetbald, maar van veel krachtsverschil was weinig sprake. Pas in het laatste half uur leek UDI'19 door te drukken, de Parkzichters begonnen ineens te domineren.

[image=252694]

Zo'n twintig minuten voor tijd werd er gescoord. Michiel van Zuidam, op het randje van buitenspel, stuitte nog op de attent handelende doelman Joost Antonides, maar de rebound kon door de alerte Sam Wassenberg in het lege doel worden geschoven: 1-0. Hakop Aslamjan was toen ook in het veld gekomen namens de Parkzichters. Dit tot vreugde van de liefhebbers want de kleine 18-jarige vleugelspeler liet zien lekker te kunnen voetballen. UDI'19 leek te gaan winnen maar Gemert maakte toch uit het niets weer gelijk. Na een lange bal van Luca Streppel was het Nigel Parr die erachteraan sjouwde, terug legde richting rand van de zestien meter, waarna de inlopende Jasper Lalisang zeer overtuigend met een strakke schuiver de verre hoek wist te vinden: 1-1. Lalisang mocht het van trainer Bert Ruijsch op het laatst even als centrumspits proberen.

[image=252691]


Seddiqi
Toen Moustafa Seddiqi even later aan de andere kant de opgelegde kans om de 2-1 binnen te koppen op Antonides besloot leek het bij 1-1 te blijven maar in de laatste seconde stond het Gemertse centrum behoorlijk te snurken waardoor diezelfde Seddiqi de hoge stilhangende bal maar op zijn slof nam en via de binnenkant van de paal wist te scoren: 2-1. UDI'19 won dus maar het echte werk moet nog beginnen. (Willy Rooyakkers)

[image=252690]

[image=252689]

[image=252688]

[image=252693]

[image=252685]

[image=252695]

[image=252687]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant