Afbeelding

Rottende ratten uit riool in park

Opmerkelijk 217 keer gelezen
UDEN – “In het prachtig aangelegde landschapspark (achter Ben van Dijk) loopt het riool bij een hevige regenbui zoals zaterdagavond zo het park in”, meldt Paulien Verbakel aan Kliknieuws. “Op dit moment liggen er waar dit weer gebeurd is twee dode ratten.”

[image=252618]

“Uit het rooster waar het water uit komt haalt de gemeente na zo'n bui zo snel mogelijk al het wcpapier weg zodat het niet opvalt voor de wandelaars in het park”, weet Paulien: “De rest laten ze zo en dit al jaren. Een paar meter van waar dit is gebeurd, spelen kinderen bij het water en zitten daar te vissen en honden duiken bij het hondenspeelveld in ditzelfde rioolwater. Met warm weer willen kinderen vaak spelen bij dit water en zand, wat ook de bedoeling is van het park. Waar het riool het park inloopt en de dode ratten liggen is meteen naast een speeltuin. Klinkt toch als een middeleeuwse toestand!”

Reactie gemeente
De reactie van de gemeente Uden laat desgevraagd niet lang op zich wachten. Dat de inhoud van het riool in het landschapspark terecht komt als de druk te groot wordt, wat ook dus zaterdagnacht het geval was, klopt helemaal, vertelt een woordvoerder. “Dit is ook een afspraak met het waterschap. Na een dergelijke ‘overstort’ ruimen buitendienst medewerkers van de gemeente binnen twee dagen de rotzooi op en maandagmorgen zijn ze ook meteen naar de plek toe gegaan.”
Dat er toch nog ratten uit het riool in de omgeving van de overstortplek liggen, komt volgens de gemeente doordat er wellicht ook andere manieren zijn waar de ratten mee vervoerd zijn. Niet alleen het water heeft ze meegevoerd, maar wellicht ook een vogel. “Maar het heeft onze aandacht en op dit moment zijn er weer medewerkers bezig met het opruimen!”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant