Afbeelding

Area kijkt tevreden terug op fusie

Wonen 184 keer gelezen
VEGHEL – Area is vorig jaar op 1 januari uit een fusie tussen SVUwonen en Woonbelang Veghel ontstaan. De wooncorporatie kijkt dinsdagmiddag tevreden terug op een jaar met nieuwe ontwikkelingen. Ook heeft Area meer plannen voor in de toekomst.

[image=252520]

Een van de doelstellingen van Area is om met zorg en welzijnsinstellingen samen te werken. Het Area pand in Veghel staat voor drie kwart leeg, deze wordt in de toekomst gevuld met deze instellingen. “Binnenkort komt Aanzet (maatschappelijk werk) in het pand en we zijn ook in gesprek met de organisatie VluchtelingenWerk”, vertelt directeur Jan van Vucht.
Area wil aandacht blijven schenken aan de wensen van bewoners. Plannen worden niet zomaar op tafel gelegd. “We willen graag naar de mening en ideeën van de bewoners luisteren. Dit gaat dus verder dan alleen de kleur van hun deur kiezen.” Daarom is er bijvoorbeeld ook een bewonersraad die bestaat uit personen uit Veghel en Uden.
De wooncorporatie heeft diverse kortingsproducten ingevoerd die het voor mensen met een lager inkomen toch aantrekkelijk maakt om een woning te kopen. “We willen op deze manier veertig woningen per jaar verkopen.”
Daarnaast wil Area woningen bouwen met een scherpe prijs-kwaliteit verhouding die meer in deze tijd passen en minder gaan slopen. “Renovatie is soms een betere optie. Veel mensen blijven graag in de wijk wonen waar ze op dat moment wonen. Als huizen gesloopt worden, trekken we woonomgevingen uit elkaar. Dit willen we in de toekomst voorkomen.”

[image=252519]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant