Afbeelding

Doelman Kuijpers zit goed bij Volkel

Voetbal 96 keer gelezen
VOLKEL – Over ruim een maand speelt RKSV Volkel in de KNVB Beker tegen topklasser Rijnsburgse Boys. Een mooi beloning voor het sprookje dat de club vorig jaar doormaakte. Volgend seizoen speelt de ploeg echter ‘gewoon’ in de vierde klasse, waar derde klasse een mogelijkheid was. Keeper Tomek Kuijpers blikt vooruit.

[image=250308]

Kuijpers kijkt uit naar de ontmoeting met Rijnsburgse Boys. “Zoiets maak je niet vaak mee als vierdeklasser. Het is voor ons erg mooi om mee te doen.” Als voorbereiding op die wedstrijd speelt de ploeg mee op het Avans Toernooi in Uden, waar JVC Cuijk, UDI’19 en UNA de tegenstanders zijn. “Een goede voorbereiding, qua niveau is het ongeveer vergelijkbaar.” Tegenover de finale van de districtsbeker, die werd verloren van hoofdklasser Deurne, stond het mislopen van promotie naar de derde klasse. Milsbeek bleek in de nacompetitie te sterk voor de Volkelse ploeg. Een gewetensvraag voor Kuijpers: liever de finale van de beker of promotie naar de derde klasse? Hij is erg duidelijk. “Dan kies ik voor de finale. Je maakt zoiets niet vaak mee en het is mooi om tegen zulke tegenstanders te mogen spelen. En uiteindelijk spelen we nu ook tegen een topklasser.”

[image=192773]

1 op 1
Vorig seizoen speelde Kuijpers een belangrijke rol in de weg naar de finale met enkele cruciale reddingen. Gevraagd naar zijn eigen sterke punten zegt hij: “Het is moeilijk om zoiets over mezelf te moeten zeggen. Maar als ik naar andere mensen moet luisteren, dan zijn mijn sterke punten de 1-op-1-duels met de spits en mijn reactievermogen.” Of hij zelf ooit nog een stap gaat maken, daar denkt hij nog niet aan. “Op dit moment zit ik goed bij Volkel en ben ook echt niet bezig met een stapje hogerop. Maar wie weet wat de toekomst mij zal brengen.” Na het mislopen van de promotie vorig jaar, is een stap omhoog dit jaar en mogelijk doel voor Volkel. “We hebben met de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys een goede voorbereiding op de competitie. Als we een goede start in de competitie maken, dan denk ik dat promotie mogelijk is.” De ploeg van Volkel is weinig veranderd in vergelijking met vorig seizoen. “Maar we spelen nu een jaar met elkaar, zijn goed op elkaar ingespeeld en de trainer is gebleven. Ik denk dat we sterker zijn dan vorig jaar”, aldus de keeper.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant