Afbeelding

Joost Rombouts naar Olympisch Handbal

Sport 175 keer gelezen
UDEN – Joost Rombouts(16) uit Odiliapeel doet mee aan het Europees Jeugd Olympisch Festival dat tot en met 19 juli plaatsvindt in Utrecht. Hij speelt handbal in de Talents groep van Nederland, het Nederlands team in zijn leeftijdscategorie.

[image=251508]

Joost doet samen met veertien andere handballers mee aan dit evenement. Hier spelen ze tegen de wereldtop. De wedstrijden zijn maandag begonnen in de jaarbeurs in Utrecht.
Joost was vier jaar oud toen hij met handballen begon. Zijn oudere broer en twee zussen speelden deze sport ook. Na jaren gehandbald te hebben bij MHV’81 werd Joost op 10-jarige leeftijd gekozen om met de Brabantse selectie mee te doen. Dit heeft hij zes jaar gedaan. De laatste vier jaar mocht hij ook meedoen aan het NK in Amsterdam, waar hij twee keer uitgeroepen werd als een van de beste vijf spelers van Nederland in zijn leeftijdscategorie. Twee jaar geleden startte hij bij het Nederlandsse team. Vorig jaar mocht hij naar de Handbal Academie in Sittard. Toen maakte hij ook de overstap van MHV’81 naar Bevo in Panningen.







Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant