Afbeelding

‘Ga niet met een pijntje op de grond liggen’

Sport 57 keer gelezen
OSS – Oss en omgeving heeft inwoners die landelijk bekend zijn vanwege sportprestaties. In de jeugd zit ook veel talent met een droom om bekend te worden. In Weekblad Regio Oss zetten wij sporttalenten in de picture. In deel 4 praten we met Ossenaar Miggel Voets. De twaalfjarige rugbyer zit onder andere op de Rugby Academie Zuid (RAZ) in Rosmalen, speelt voor rugbyclub Octopus uit Uden en hoopt later in Schotland te mogen spelen.

[image=250960]

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Miggel toch al aardig wat gezien van Brabant. Zo zit hij namelijk op het Regionaal Talenten Centrum in Boxtel en sinds afgelopen schooljaar volgt hij lessen aan de RAZ in Rosmalen. Dit alles terwijl hij in Uden sport bij rugbyclub Octopus en in Oss woont. “Ja ik reis erg veel”, zegt Miggel. “Maar ik vind het allemaal hartstikke leuk om te doen, dus zo erg vind ik het helemaal niet.” Hij verklaart zijn keuze voor rugby: “Het is wat anders dan voetbal, wat de meeste jongens allemaal doen. Je hebt veel meer te doen dan in andere sporten en staat nooit stil.” En harde duels? Die zijn geen probleem voor Miggel. “Nee, je zal wel moeten”, zegt hij enthousiast. “Juist dat harde is mooi aan deze sport. Eigenlijk heb ik nooit blessures gehad door rugby. Alleen door de groei heb ik soms ergens last van, maar dat heeft niks met rugby te maken hoor.” Hij heeft een aantal sterke punten. Zo heeft hij veel kracht in de benen en is hij een echte doorzetter. “Ik ga inderdaad niet met een pijntje op de grond liggen.” De brugklas heeft hij net afgerond, hij gaat over naar het tweede jaar op zijn school. Maar hij kijkt al vooruit, naar het derde schooljaar. “Als je in de derde zit en je bent goed genoeg, dan kun je uitgenodigd worden voor een stage in het buitenland met de selectie van het Nederlands team onder 16 jaar. Dat lijkt me erg vet.”

[image=250961]

Tim Visser
Het moge duidelijk zijn dat Miggel ambities heeft. Octopus wordt niet zijn eindstation, als het aan hem ligt. “Ik hoop later in het Nederlands team te komen. Of in een competitie in Schotland te spelen. Net als mijn idool Tim Visser, die speelt ook rugby daar. Dat zou echt super zijn.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant