Afbeelding

Corné van Summeren koning Concordia

Sport 69 keer gelezen
ZEELAND - Handboogvereniging Concordia Zeeland hield zaterdag het jaarlijkse Koningschieten. Evenals vorig jaar was Corné van Summeren met 471 punten (9,42 gem) de winnaar en kreeg hij door de Keizer van de vereniging Lau van Lith de koningsmedaille opgespeld.

[image=250071]

Een eeuwenlange traditie vanaf de oprichting van de verenging in 1867. Het is volgens de statuten van de vereniging een wedstrijd over 50 pijlen met als afstand tot het blazoen van 25 meter. De puntentelling is in handen van onafhankelijke scheidsrechters, de schutter mag zelf bij het blazoen niet kijken wat zijn precieze score is. Daardoor blijft het tot s’ avonds bij de prijsuitreiking spannend wie de nieuwe koning is.
Als Corné er in slaagt om volgend jaar voor de derde keer achter elkaar de titel te veroveren, mag hij de huidige keizer uitdagen voor een duel om de keizerstitel. De titel bij de junioren ging net als vorig jaar met een sterke wedstrijd naar Mick Tielemans met 456 punten (9,12 gem). Bij de aspiranten was Rens van Hooff met 384 punten(7,68 gem) de sterkste. Na de prijsuitreiking was er nog de jaarlijkse feestavond.
Op de foto v.l.n.r Rens van Hooff page, Mick Tielemans schildknaap, Hein Rovers ridder, Mark van Tiel prins, Corné van Summeren koning, Lau van Lith keizer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant